Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 May 2016 14:51

'Amerika'nın PYD'ye, YPG'ye verdiği desteği kınıyorum'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Amerika'nın PYD'ye, YPG'ye verdiği desteği kınıyorum.' dedi.

'Amerika'nın PYD'ye, YPG'ye verdiği desteği kınıyorum'
erdoğan, canlı,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'daki toplu açılış töreninde konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar camilerimizi yakmadılar mı, camilerimizi yıkmadılar mı? Bunlar ateist, bunlar zerdüşt. Bunlardan bir şey olmaz. Bunlar bizim değerlerimizle hareket etmediler, etmiyorlar." dedi.

"Amerika'nın PYD'ye YPG'ye verdiği desteği kınıyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetin dürüst yapılacağına inanan birisi olarak, ABD'yi kınadığını belirtti.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amerika'nın PYD'ye, YPG'ye verdiği desteği, Diyarbakır'dan sesleniyorum, kınıyorum. Bize verilen söz bu değil. Ben siyasetin dürüst yapılacağına inanan birisiyim. Dolayısıyla bize dost olanlar, bizimle NATO'da beraber olanlar kalkıp da kendi askerini YPG'nin işaretleriyle Suriye'ye göndermemeli, gönderemez."

"Terör örgütünün kucağından sıyrılın"

Erdoğan, terör örgütünün içerisinde olanlara seslenerek, "Annenizin, babanızın sesine kulak verin. Terör örgütünün kucağından sıyrılın. Bu devlet adildir. Adil olan bu devletin anlayışı bilesiniz ki o katil terör örgütüyle asla mukayese edilmez." ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...