Tgrt Haber
24 Haziran 2015 06:47

'Görüşmeleri talep eden taraf İsrail'

İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesinin Türk ve İsrailli diplomatların Roma'da gizli bir görüşme gerçekleştirdiği yönündeki haberleri Ankara'da büyük yankı uyandırdı.

'Görüşmeleri talep eden taraf İsrail'
israil, türkiye,

İsrail dış politikasının kilit isimlerinden Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü Dore Gold ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu arasındaki görüşme doğrulandı. Haaretz'de pazartesi günü yayımlanan habere göre, Sinirlioğlu ve Gold Roma'da bir araya geldi. Haberde ulusal güvenlik danışmanlarından bile gizli tutulan görüşmeyle bir yılı aşkın süredir donmuş vaziyette olan ilişkilerin yeniden canlandırılmaya çalışıldığı belirtildi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yakın çalışma arkadaşı Gold'un görüşmeyi ne Ulusal Güvenlik Uzmanı Yossi Cohen'e ne de Başbakanlık Ofisi Türkiye Özel Temsilcisi Joseph Ciechanover'e bildirdiği belirtildi. Edinilen bilgiye göre, Sinirlioğlu ve Gold görüşmesinde, görüşmeyi talep eden taraf İsrail oldu. Kaynaklar, benzeri görüşmelerin daha önce yapıldığını ancak kamuoyuna yansıtılmadığını söyledi. İsrail ve Türkiye arasındaki normalleşme sürecinin devamı açısından görüşmelerin önümüzdeki dönemlerde de devam edeceği belirtiliyor. Yaklaşık bir hafta önce aralarında diplomatik ilişkiler bulunmayan Suudi Arabistan ve İsrail'li temsilcilerin görüşmeler yaptığı ortaya çıkmıştı. Bu görüşmelerdeki dikkat çekici ayrıntı ise, Suudi Arabistan Hükümet Danışmanı Enver Eşki'nin Gold ile görüşmesi oldu. Gold'un hem Suudi hem Türk yetkililer ile görüşmesinin, İsrail'in İran'a karşı Türk ve Suudilerin de dahil olduğu bir blok oluşturma çabası içinde olduğu iddia edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...