Tgrt Haber
21 Nisan 2015 17:20

‘HDP yüzde 10 barajını aşamaz’

AK Parti Milletvekili Adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, HDP’nin barajı aşamayacağını belirterek, 'Onlara göre HDP barajı aşacak ve milletvekili sayısını arttıracak' dedi.

‘HDP yüzde 10 barajını aşamaz’
ak parti, Mustafa Şentop, HDP

AK Parti İstanbul 3. Bölge 1’inci sıra Milletvekili Adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, partisinin Başakşehir İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda söz alan Şentop, CHP, MHP ve HDP’yi eleştirdi.
“İHSANOĞLU’NU KILIÇDAROĞLU ÖNERDİ, O MHP’Lİ ÇIKTI”
Siyasi partilerin, AK Parti’ye karşı siyasi ittifakta bulunduğunu belirten Mustafa Şentop, “Bu ittifakı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday göstererek resmen birleştirdiler. Biliyorsunuz İhsanoğlu’nu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önermişti. Ama İhsanoğlu MHP’li çıktı. Ama Bahçeli hala ismini doğru söyleyemiyor. Emsalettin Bey diyor. Gerçi bir ara kısalttı Ekmel Bey diyordu. Ama ilk geldiğinde asıl adı Muhammed Ekmeleddin İhsan’dı. Sonra bu Muhammed ismini Mehmet’e çeviriyor daha laik olsun diye. Soy ismini de İhsanoğlu olarak değiştiriyor. Adam babasının kendisine vermiş olduğu isimlerden dolayı bir kompleks içerisinde olduğu için değiştirmiştir. İsminin geri kalan kısmı ile ilgili ise onu aday gösterenler komplekse girdi. Ekmelettin, Emsalettin derken Ekmel olsun dediler. Neticede şimdi MHP’den aday oldu. CHP Genel Başkanı, ‘Ben önerdim tıpış tıpış oy verecekler’ dedi. Ama dediği adam MHP’li çıktı. CHP’liler büyük bir sükutu hayal içinde olmalılar. Netice itibari ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde böyle bir cephe oluşturdular ama başarılı olamadılar” dedi.
“HDP BARAJI AŞAMAZ”
Mustafa Şentop 7 Haziran seçimleri öncesinde HDP’nin büyütülmeye çalışıldığını belirterek, “HDP’nin barajı aşacağı iddiasıyla HDP’nin oyunu arttırmaya çalışılıyor. Böyle bir propaganda yapılıyor. Gazete köşelerinde yazılıyor. Başka siyasi partiler HDP barajı aşmalıdır diyor. Onlara göre HDP barajı aşacak ve Milletvekili sayısını arttıracak, AK Parti’nin de milletvekili sayısı düşecek hesabındalar. Fakat milleti kandırıyorlar. HDP’nin barajı aşması mümkün değil. 30 Mart seçimlerinde HDP yüzde 6,5 oy almış. Demirtaş’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığı oyu esas almaya çalışıyorlar ancak o çok yanlış bir hesaptır. İhsanoğlu’na oy vermek istemeyen CHP’liler Demirtaş’a oy verdiler. Tablo buydu. Dolayısıyla HDP’nin barajı aşması anket çalışmalarına göre de mümkün değildir” diye konuştu.
“AK PARTİ’NİN MİLLETVEKİLİ SAYISI DÜŞMEZ”
HDP’nin barajı aşması halinde de Meclis'te fazla bir değişiklik olmayacağını belirten Şentop, “HDP’nin barajı aştığını varsayalım. Hali hazırda 30 milletvekilleri var. Buna en fazla 5 daha eklerler. Kaldı ki AK Parti’nin milletvekilleri düşer diye bir durum da yok. HDP barajı aşarsa CHP’nin milletvekili sayısının düşme olasılığı daha fazladır” dedi.
“DEVLETİN DEĞİL BAHÇELİ’NİN BEKA SORUNU VAR”
AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de eleştirilerde bulunarak, “Tek ümitleri terör hadisesi artarsa, barış süreci sekteye uğrarsa MHP’ye oy bakımından bir kazanç getirir mi diye hesap yapıyorlar. Onun için bağırıp duruyorlar devletin bekası falan diye. Devletin bekası sorunu varda, bu bizim bildiğimiz Türkiye Cumhuriyeti devletinin beka sorunu değil Devlet Bahçeli’nin beka sorunu var. Çözüm süreci başarılı olacak. Bahçeli’de bırakıp gidecek” ifadesini kullandı.
“HDP İKİYÜZLÜ POLİTİKA YAPIYOR”
HDP’nin ikiyüzlü bir siyasi politika içinde olduğunu belirten Şentop, “HDP tamamen marjinal bir partidir. Belli bir bölgenin partisidir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde uyguladığı stratejinin devamı niteliğinde ikiyüzlü bir politika uyguluyor. Burada baktığınızda güler yüzlü, demokrat özgürlükçü bir parti profili çiziyor. Ama güneydoğu Anadolu bölgesinden baktığınızda millete kök söktürüyor. Köyleri geziyorlar mahalleleri geziyorlar tehdit ediyorlar. Buradan başka bir partiye oy çıkarsa çocuklarını kaçırırız. Bu kadar ceza keseriz diye tehdit ediyorlar’’ şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...