Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ekim 2016 13:53

'Hiçbir belediyenin terör örgütlerine destek gibi bir hakkı olamaz'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 'Halkın oylarıyla seçilmiş olan hiçbir belediyenin terör örgütlerine destek vermek gibi bir hakkı olamaz.' dedi.

'Hiçbir belediyenin terör örgütlerine destek gibi bir hakkı olamaz'
numan kurtulmuş

Atatürk Üniversitesi Akademik Yıl açılışı ve partisinin siyaset akademisi toplantısına katılmak üzere Erzurum'a gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Vali Seyfettin Azizoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı şehirlerde belediyelerin kaynaklarının terör örgütüne aktarıldığı konusunda iddialar olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın da bu iddialar üzerine gözaltına alındığını dile getirdi.

Siyasiler olarak bu soruşturmaları kamuoyu gibi dışarıdan takip ettiklerinin altını çizen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Halkın oylarıyla seçilmiş olan hiçbir belediyenin terör örgütlerine destek vermek gibi bir hakkı olamaz. Tarumar edilmiş bu şehirlerde insanlar belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini seçerken, şehirlerine çukurlar kazılsın, bombalar patlatılsın, insanlar öldürülsün, binalar yıkılsın, okullar yakılsın diye bunları seçmediler. İnsanlar oy verirken hizmet almak için, güzel şehirlerde yaşamak için belediyecilik hizmetlerinden istifade edebilmek için, parklarının, yollarının, yeşil alanlarının bol olduğu şehirler versinler kendilerine diye, hizmet sunsunlar diye belediyelere oy verdiler ve seçtiler. Belediyelerin hizmetleri bırakıp bir şekilde terör örgütüne destek olacak faaliyetlerin yanında, gölgesinde yer alması ilk başta kendisine oy veren halka karşı ihanettir."

Numan Kurtulmuş, belediyelerin yeniden gözden geçirildiğini ifade ederek, "Belediyeler yeniden gözden geçiriliyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddialar da bu kapsamda ele alınmalıdır. Devam eden bir soruşturma var, o soruşturmanın sonucunu hep beraber göreceğiz. Soruşturmanın sonucuna göre de belli bir karar alınacaktır." diye konuştu.

"Sosyal medya sorumsuzca davranılacak bir alan değildir"
Bir gazetecinin "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da internet bağlantısında yaşanan sorunun Kışanak'ın gözaltına alınması ile ilgili olup olmadığını" sorması üzerine Kurtulmuş, konunun gözaltı kararıyla ilgisini bulunmadığını söyledi.

Sosyal medyada zaman zaman provokasyonların yapıldığını hatırlatan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Sosyal medya sorumsuzca davranılacak bir alan değildir. Herkes burada çok dikkatli davranmalıdır. Bizim için önemli olan Ortadoğu bu kadar karışık bir noktadayken Türkiye'nin dirliğinin, birliğinin sağlamasıdır. Aramızda siyasi farklılıklar olabilir ama hepimiz bu ülkenin çocuklarıyız. İnterneti, sosyal medyayı kullananlar da asla ayrılık dili üzerinden bir takım provokasyonlar yapamaz. Yapmamalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınması üzerine HDP’li siyasetçilerin halka sokağa çıkma çağrısı yapması ve vatandaşların bu çağrıya karşı tutumunun sorulması üzerine Kurtulmuş, HDP’nin epeydir özerklik, başkaldırı çağrıları yaptığını ve kimsenin sokağa çıkmadığını anımsattı.

 "Bu mücadele, ‘Birkaç ay mücadele edelim, sonra bırakalım’ denilebilecek bir iş değil”
FETÖ operasyonları kapsamında memuriyetten çıkarılanların yeniden dönüş yolunu açacak Kanun Hükmünde Kararname (KHK) hazırlıklarının ne aşamada olduğunun sorulması üzerine de Kurtulmuş, FETÖ ile mücadele meselesinin, dönemsel bir mücadele olmadığını vurguladı.

Bu mücadelenin, "Birkaç ay mücadele edelim, sonra bırakalım" denilebilecek bir iş olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, "40 yıl devletin içerisinde gizlenmiş ve devletin, TSK’dan emniyet birimlerine kadar, yargı sisteminden Merkez Bankasına kadar bütün kurum ve kuruluşların içerisine nüfus etmiş bir zehirli sarmaşıktan söz ediyoruz. Bunun, devletin bütün kurumlarından ayıklanıp temizlenmesi, Türkiye Cumhuriyeti devletinin vazifesidir. Siyasi iktidarın meselesidir. Hep beraber iktidarıyla, muhalefetiyle bunu yapacağız. Bu uzun sürecek olan bir mücadeledir." ifadesini kullandı.

"Bu memlekette FETÖ mağdurları yoktur"
"FETÖ mağdurları" edebiyatının bizatihi FETÖ’ye destek olduğunun altını çizen Kurtulmuş, "Bu memlekette FETÖ mağdurları yoktur. FETÖ’nün mağdur etmeye kalktığı 79 milyon vatandaşımız vardır. Mağduriyetse 241 tane şehidimiz var. Mağduriyetse 2 bin 194 tane gazimiz var. Milyonlarca insanımızın böyle uçurumun kenarından döndüğü bir Türkiye var." değerlendirmesinde bulundu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...