Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Temmuz 2016 16:33

'Tüm olanlara rağmen hukukun dışına çıkmayacağız'

Bakan Tüfenkci, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, 'Tüm olanlara ve yaşatılanlara rağmen hukukun dışına çıkmayacağız. Çünkü Türkiye bir hukuk devletidir.' dedi.

'Tüm olanlara rağmen hukukun dışına çıkmayacağız'
bülent tüfenkçi,darbe girişimi,

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Tüm olanlara ve yaşatılanlara rağmen hukukun dışına çıkmayacağız. Çünkü Türkiye bir hukuk devletidir." ifadesini kullandı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Tüfenkci, makamında Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Hiroshi Oka'yı kabul etti.
Tüfenkci, Türkiye ve Japonya'nın her zaman yakın ilişki içinde olduğunu belirterek, Japonya'yı önemli bir stratejik ortak olarak gördüklerini kaydetti.
Müzakereleri devam eden Gümrük Konularında Karşılıklı İdari Yardım Anlaşması'nın imzalanması ile gümrükler arasında bilgi paylaşımının kolaylaşacağına işaret eden Tüfenkci, böylece etkin koordinasyon imkanının da sağlanacağını ifade etti. Bakan Tüfenkci, Türkiye'deki Japon vatandaşların ve turistlerin güvenliğinin asla riske atılamayacağını da vurguladı.
"Gülen'i yarı tanrı kabul ediyorlar"
FETÖ mensuplarının kendi Meclisini bombalayacak ve halkına ateş açacak kadar 'cinnet' halinde olduğunu ifade eden Tüfenkci, "Bu örgüte inananlar, Fethullah Gülen'i yarı tanrı kabul ediyorlar. Bu nedenle de kendi akıl ve bedenlerini o yapının hizmetine vermiş durumdalar. Tıpkı ele geçirilmiş bilgisayarlar gibi." değerlendirmesinde bulundu.
Tüm olanlara ve yaşatılanlara rağmen hukukun dışına çıkılmayacağını belirten Tüfenkci, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğuna vurgu yaptı.
Büyükelçi Hiroshi Oka da darbe girişimi sırasında Ankara'da olduğunu ve halkın meydanlara çıktığını görünce çok etkilendiğini belirterek, Türk halkındaki birliğin kendilerini de cesaretlendirdiğini ifade etti.
Japon firmalarının Türkiye'deki üretimlerini artırmaya yönelik faaliyetleri bulunduğunu bildiren Oka, Türkiye'nin stratejik konumu nedeniyle önemli bir ticari partner olduğunu kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...