Tgrt Haber
14 Mart 2017 19:21

12 ülkede Türkiye anketi, işte çıkan sonuçlar

Arap halkları, Türkiye'nin dış politikasına olumlu bakıyor ve bölgesel bir tehdit oluşturmadığını düşünüyor.

12 ülkede Türkiye anketi, işte çıkan sonuçlar
anket, türkiye,

Arap kamuoyunun nabzını tutmak amacıyla 12 Arap ülkesinden katılımcılarla yapılan kamuoyu yoklamasında bu ülkelerdeki halkların Türkiye'nin bölgesel siyasetini olumlu gördüğü belirtildi.

TEHDİT OLUŞTURMUYOR

Katar'ın başkenti Doha merkezli Arap Siyaset Çalışmaları ve Araştırmaları Merkezi'nin 12 Arap ülkesinden 18 bin 310 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği "Arap Kamuoyu" isimli ankete göre, Arap halkları, Türkiye'nin dış politikasına olumlu bakıyor ve bölgesel bir tehdit oluşturmadığını düşünüyor. 

İRAN, ABD VE RUSYA'YA KARŞI...

Ankete göre, Türkiye'nin bölgede "İran, ABD ve Rusya'nın yürüttüğü siyaseti reddeden yaklaşımı ile de dengeyi sağladığı görüşü" ağır basıyor.

Anket Gözlemcisi ve Merkezin Kamuoyu Birimi Başkanı Muhammed el-Mısri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu anketin bir kaç konuda Arap kamuoyunun nabzını tutmak amacıyla senelik olarak yapıldığını belirtti.

12 ÜLKE 18 BİN KİŞİ

Mısri, anketin, Moritanya, Fas, Cezayir, Tunus, Mısır, Sudan, Filistin, Lübnan, Ürdün, Irak, Suudi Arabistan ve Kuveyt olmak üzere 12 ülkeden 18 bin 310 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen kamuoyu yoklaması ile ortaya çıktığını kaydetti.

Anketin Arap dünyasında siyasi konular üzerindeki en kapsamlı çalışma olduğunu dile getiren Mısri, bölge halklarının görüşlerini yansıtması sebebiyle siyaset çevrelerince de dikkate alındığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...