Tgrt Haber
24 Nisan 2014 11:14

CHP Cumhurbaşkanlığı için aday arayışına girdi

Haftasonu il başkanlarını Ankara'da toplamaya hazırlanan CHP, Köşk seçimi için göstereceği adayı gündeme alacak.

CHP Cumhurbaşkanlığı için aday arayışına girdi
chp, cumhurbaşkanlığı, köşk, aday arayışı, köşk seçimi

0 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde ''yüzde 30 ve üstü'' oy oranı bekleyen ancak umduğunu bulamayan CHP'de seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirme ve tartışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, CHP il başkanları hafta sonu Ankara'da olacaklar. İl başkanlarıyla, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Genel Merkez'de gerçekleştirilecek toplantıda seçim sonuçları değerlendirilecek.
SAĞ KESİMDEN DE OY ALABİLECEK BİR ADAY
CHP yönetiminde, Köşk'e gösterilecek aday konusunda, yerel seçimlerde de başta Ankara olmak üzere bazı illerde izlenen "sağ kesimden de oy alabilecek aday" stratejisinin uygulanması fikri öne çıkıyor. Partinin "yenilikçi-özgürlükçü kanadı" ile her iki kanadı da çeşitli konularda eleştiren ancak kendilerine "yenilikçi" diyen sol kanada daha yakın duran genç vekillerin genel itibariyle "olumlu" bulduğu bu formüle "ulusalcı-gelenekçi kanat" karşı çıkıyor. Ulusalcı isimler, partinin bu formülden dolayı 30 Mart'ta istediği oy oranını alamadığını savunuyorlar. Bu arada, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun, il başkanlarına "Halkla daha çok iç içe olmaları ve bu süreçte daha fazla çalışmaları" uyarısında bulunacağı belirtiliyor. CHP kulislerine göre toplantıda, partinin yerel seçim sürecinde Gülen Cemaati ile yakınlaşması ve toplumun sağ kesimine açılması da tartışılacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...