Tgrt Haber
21 Temmuz 2014 14:46

CHP'li 9 vekil Gazze'de canlı kalkan olacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Dışişleri Bakanlığı'ndan izin çıkması durumunda Gazze'ye gidip canlı kalkan olacaklarını duyurdu.

CHP'li 9 vekil Gazze'de canlı kalkan olacak
chp'li vekil, canlı kalkan, gazze, veli ağbaba, gazze'de canlı kalkan

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun CHP'li üyeleri ve CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu milletvekilleri ve CHP Gençlik Kolları Başkanlığı'nın Gazze'ye giderek İsrail'e canlı kalkan olacaklarını duyurdu.
O İSİMLER
Ağbaba Gazze'ye gitmek üzere Dışişleri Bakanlığı'na başvuracaklarını belirtirken izin çıkması durumunda kafilede kendisinin yanı sıra Ankara milletvekilleri Levent Gök ve Sinan Aygün, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ile Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız'ın yer alacağını belirtti.
KAĞITTA KALMASIN
Ağbaba ayrıca, "TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na kağıt üstüne kınamalar yapılmaması, bölgeye gidilerek gerekirse kalkan olunması için bir çağrıda bulunduk. Komisyon ile birlikte gitme çağrımızın kabul edilmemesi durumunda bizlerin sadece CHP Milletvekilleri olarak Gazze'ye giderek kalkan olmayı planladığımızı kamuoyuyla paylaştık. Bugün itibariyle, İsrail'in insan haklarına aykırı uygulamalarına ve yürüttüğü savaş politikasına dur diyebilmek için, Ortadoğu'da barışın sağlanması adına gerçekten samimi bir adım atarak Filistin'de dökülen kanı durdurabilmek için Gazze'ye hareket etme kararı aldık" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...