Tgrt Haber
21 Temmuz 2014 16:14

Türkiye'den İsrail'e jet yanıt!

Başbakan Yardımcısı İşler, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Başbakan Erdoğan'a yönelik suçlamalarına tepki gösterdi.

Türkiye'den İsrail'e jet yanıt!
türkiye, israil, israil'e yanıt, netanyahu, başbakan erdoğan, suçlamalara yanıt,

Başbakan Yardımcısı İşler, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Başbakan Erdoğan'a yönelik suçlamalarına tepki göstererek, "Bu acizliğin, çaresizliğin ve köşeye sıkışmışlığın bir ifadesidir. Türkiye'nin Yahudi karşıtı olmadığını en iyi bilenlerden birisi de kendisidir" dedi. NTV'de canlı yayına katılan Başbakan Yardımcısı İşler, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Başbakan Erdoğan'a yönelik suçlamalarına tepki gösterdi. İşler, “Bu acizliğin, çaresizliğin ve köşeye sıkışmışlığın bir ifadesidir. Türkiye'nin Yahudi karşıtı olmadığını en iyi bilenlerden birisi de kendisidir. 2008 yılındaki dolaylı görüşmelere arabuluculuk yaptık. Yahudi karşıtı olsaydık niye böyle bir şeye girelim. Bizim bir geleneğimiz var, tarihimizde bunu görürsünüz. Her zaman mazlumun yanında, zalimin karşısında olmuşuz. Dolayısıyla biz tarafsız kalamayız” dedi.
Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun açıklamalarına tepki gösteren İşler, “Bazıları 'tarafsız olmalı' diyor. Özellikle çatı adayın böyle bir ifadesi söz konusu. Filistin konusunda tarafsız olursanız bu sizin omurgasızlığınızın göstergesidir. Suriye meselesinde halkını öldüren, bombalayan bir yönetim var; bir de mazlum halk var. Mecbur taraf olmak durumundasınız. Bizim dış politikamız sadece çıkar üzerine odaklı değildir, temelinde insan yatmaktadır" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...