Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Temmuz 2014 17:05

AYM'den Erdoğan kararı

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın seçim sonuçlarına yaptığı itirazı reddetti.

AYM'den Erdoğan kararı
aym, anayasa mahkemesi, chp, mansur yavaş, seçim sonuçları

Yüksek Mahkeme, Başbakan Erdoğan'ın Köşk için aday olabileceğine hükmetti. Mahkeme, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın başvurusunu da kabul etmedi.Anayasa Mahkemesi (AYM), Ankara'daki yerel seçim sonuçlarıyla ilgili yapılan itirazları karara bağladı. Anayasa Mahkemesi, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ile CHP'nin yerel seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı başvuruları reddetti. Yüksek Mahkeme, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı adayı olamayacağına ilişkin CHP'li Mahmut Tanal ile LDP'nin yaptığı başvuruları da reddettiMahkeme, Aziz Yıldırım'ın şike davasıyla ilgili yaptığı başvuruyu, yerel mahkemede yeniden yargılama başladığından başvuru yolları tüketilmediği gerekçesiyle reddetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...