Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Temmuz 2014 19:20

Demirtaş milliyetçilere seslendi

Tekirdağ'daki bir fabrika önünde eylem yapan 8 işçiyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, "Kendine 'milliyetçiyim' diyenler, nerede sizin milliyetçiliğiniz, utanmıyor musunuz?" dedi.

Demirtaş milliyetçilere seslendi
tekirdağ, selahattin demirtaş, milliyetçiler,

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesindeki Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir ilaç fabrikasının önündeydi. Burada, işten çıkarıldıkları için eylem yapan 8 işçiyi ve eylemcilere destek veren sendikalıları ziyaret eden Demirtaş, halkın başkanı, hükümetin başkanı ve devletin başının, günlerdir direnişte olan işçilerin yanında yer almadığını söyledi. "Onların yeri, patronların yanı. Onların derdi patronların kasasının biraz daha dolması. Halkın başkanı, halkın yanında, işçinin, emekçinin yanında olmalıdır" diyen Demirtaş, cumhurbaşkanının bugüne kadar emek karşıtı taşeronlaşmayı, işçinin sendika hakkını elinden alan hangi yasayı veto ettiğini sordu. Cumhurbaşkanının ILO ve uluslararası sözleşmeleri göstererek bu yasaları veto edebileceğini dile getiren Demirtaş, şöyle devam etti: "Halkın başkanı olsa, bunları yapması lazım. Bir tarafta evinde para koyacak oda bulamayanlar olacak, bir tarafta 3 kuruş daha hakkını aramak, iş güvencesiyle iş güvenliği sağlanmış koşullarda çalışmak istediği için işçiler burada kapının önüne konulacak. Ben özellikle kendine 'milliyetçiyim' diyip göğsünü gere gere dolaşanlara sesleniyorum. Bak burada Türk işçiler yabancı bir firma daha zengin olsun diye kapının önündeler. Nerede sizin milliyetçiliğiniz, utanmıyor musunuz? Milliyetçilik kuru slogan atmak mı, budur işte. Siz halkınızı, ülkenizi, milletinizi seviyorsanız kolunda 700 bin dolarlık kol saati olanı değil emekçiyi seveceksiniz. Millet odur, halk odur. Onun yanında olacaksınız ki, gerçekten de ülkeniz birbiriyle barışık emekten yana Kürdü, Türkü,Alevisi, Sünnisi, Arabı, Çerkezi, Pomağı, Boşnağıyla birbirini daha fazla sevsin."
"HERKES DÜŞÜNMELİ"
Demirtaş, Tekirdağ'daki 8 işçinin direnişinin memleketi sarsmıyor olabileceği ancak herkesin düşünmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: "Çukurova'daki ırgat düşünülmeli, onun durumu da budur. Hakkari'deki Kürt emekçisi düşünmeli, Karadeniz'deki Laz emekçi işçi, Gürcü düşünmeli. İstanbul'daki, Kocaeli'ndeki, Bursa'daki düşünülmeli. Buradaki 8 işçinin direnişi aslında hepsi adına yapılan bir direniş, bütün emekçiler adına yapılan bir direniştir. Burada sadece cumhurbaşkanı adayı olarak değilim. Bütün ezilen emekçiler adına buradayım. Sadece 8 işçi değil, Türkiye'nin yüzde 80'i buradadır. Bu pervazsızlık, bu densizlikten vazgeçmeniz lazım. Bu ülke patronların babasının malı değildir. Kendi emeği ile üreten işçilerin, emekçilerin halkın omuzlarında yükselmiş bir ülkedir. İşçinin de emekçinin de kıymetini bileceksiniz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...