Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Ağustos 2014 18:44

GATA birincisine diplomasını Erdoğan verdi

Gülhane Askeri Tıp Akademisi Tıp Fakültesi 34. Dönem mezunu 53 tabip teğmene, törenle diplomaları verildi.

GATA birincisine diplomasını Erdoğan verdi
başbakan erdoğan,gata,mezun,ödül töreni,erdoğan,

Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Tıp Fakültesi 34. Dönem mezunu 53 tabip teğmene, törenle diplomaları verildi.GATA Spor Salonu'ndaki törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, GATA'da görevli subaylar, öğretim üyeleri ve mezunların yakınları katıldı.
İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan GATA Komutanı Tümgeneral Ömer Paç, Gülhane Askeri Tıp Akademisinin Türk Silahlı Kuvvetlerinin sağlık bilimleri alanında en yüksek danışma organı olduğunu belirterek, muvazzaf askeri tabip ve diğer askeri personeli yetiştirdiğini söyledi.GATA'nın 116 yıldır hizmet verdiğini anımsatan Paç, bu yıl Azerbaycan, Afganistan ve Makedonya'dan toplam 6 yabancı tabip teğmenle birlikte, 53 tabip teğmenin mezun olduğunu bildirdiMezunlara, ''Sevgili teğmenler. Bugün hayatınızdaki en önemli ve anlamlı günlerden birini yaşıyorsunuz. Biraz sonra içeceğiniz hekim andının anlamını çok iyi kavrayın. Çünkü bu ant askeri hekimin mesleğine yürekten bağlılığının ifadesidir. Teminatı şeref, bedeli de gerektiğinde vatan uğruna ölmektir" diye seslenen Paç, tabip teğmenlerin ailelerinin fedakarlıklarını unutmadıklarını ve çocuklarıyla gurur duymaları gerektiğini dile getirdi.Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Dekanı Tuğamiral Hayati Bilgiç de GATA'nın kurumsal kimliği ve akademik başarılarına ilişkin bilgiler verdi.Kurumun 116 yıllık bilgi birikimi ve deneyiminin tabip teğmenlerin eğitimlerinin temelini oluşturduğuna işaret eden Bilgiç, ''Sizler, Atatürkçülüğü bilen ve benimseyen, sağlık bilimi alanında mesleğinin bilgi, beceri, davranış ve genel kültürüne sahip, silah arkadaşlarına ve Türk Silahlı Kuvvetlerine sarsılmaz bir bağ ile bağlı birer tabip teğmen olarak yetiştirildiniz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından mezunlara ''Hekim Andı'' okutuldu. Dönem birincisi Tabip Teğmen Serhat Değirmen, mezunlar adına yaptığı konuşmanın ardından yaş kütüğüne plaket çaktı.Daha sonra, dereceye giren öğrencilere ve diğer mezunlara diplomaları verildi. Dönem birincisi Değirmen, diplomasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı. TBMM Başkanı Çiçek, dönem ikincisi Tabip Teğmen Abdullah Güler'e, Başbakan Davutoğlu, dönem üçüncüsü Tabip Teğmen Esat Tevfik Çetin'e diplomasını verdi.Tabip Teğmenler, Gülhane Marşı'nı okuduktan sonra, kılıç çekerek mezuniyetlerini kutladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...