Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Ağustos 2014 09:47

Erdoğan, 'Türkiyemizi muasır medeniyetler üzerine çıkaracağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Seçilmiş bir başbakan, seçilmiş bir cumhurbaşkanı el ele vererek, inşallah Türkiyemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız" dedi.

Erdoğan, 'Türkiyemizi muasır medeniyetler üzerine çıkaracağız'
cumhurbaşkanı erdoğan,seçilmiş başbakan,türkiye,

Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak 28 Ağustos'ta yemin edip göreve başladıktan sonra ilk defa İstanbul'a gelen Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde büyük bir kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı.Cumhurbaşkanı seçim sürecinde kullandığı logonun bulunduğu flama ve Türk bayraklarıyla kendisini karşılayanlara seslenen Erdoğan, alanda bulunanları en kalbi duygularıyla selamladığını belirterek, şu anda 30 Ağustos'u tarih olarak bitirdiklerini ancak 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın gecesinde sevgili hemşehrileriyle bir arada, adeta bir bayramın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.
"Ankara'daki Çankaya kutlamaları bu gece gerçekten anlamlıydı ve oradaki misafirlerimizle tabii tek tek tokalaşmak, onlarla bir arada olmak, onları hemen terk edemezdik, terk edemedik" diyen Erdoğan, burada çok daha büyük bir kalabalığın beklediği haberini aldıklarını ancak haklı olarak o kalabalıktan ayrılanlar olmuş olabileceğini dile getirdi.
Erdoğan, "10 Ağustos'ta sizlerin ortaya koyduğu tavır, tüm Türkiye'de milli iradenin tecellisinde ortaya koyduğunuz o güç, irade inanıyorum ki Türkiyemizin geleceği için çok farklı bir mesaj oldu" dedi.İstanbul'un kendisinin aşkı, sevdası olduğunu, bu şehirde doğup büyüdüğünü, özellikle büyükşehir belediye başkanlığından sonra 3 dönem milletvekili olduğunu anlatan Erdoğan, daha sonra cumhurun başkanı olması noktasında İstanbul ve 81 vilayetin destekleriyle yüzde 52 ile göreve geldiğini aktardı.
"Çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam edeceğiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hepinizin burada inanıyorum ki müstesna bir payı var, emeği var. Bu emeği kenara koymak mümkün değil" ifadesini kullandı.Kalabalığın, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" şeklinde slogan atması üzerine Erdoğan, "Hiç endişeniz olmasın. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz" dedi.Erdoğan, pazartesi günü KKTC'den dış seyahatleri başlatacaklarını, hemen arkasından Azerbaycan'a gideceklerini, sonrasında NATO Zirvesi'ne geçeceklerini, yoğun bir şekilde çalışmalarına devam edeceklerini kaydederek, "Seçilmiş bir başbakan, seçilmiş bir cumhurbaşkanı el ele vererek, inşallah Türkiyemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız" dedi.Kalabalığa hitaben, "Sizleri seviyorum. Hiçbir zaman bu sevda bitmeyecek bunu böyle biliniz. Kısıklı'da da bekleyenler var. Sizleri çok beklettim, hakkınızı helal edin. Yine beraber olacağız, bir, beraber, iri, diri olacağız. İnşallah hep birlikte Türkiye olacağız" diyen Erdoğan, katılımcılara hayırlı geceler dileyerek sözlerini noktaladı.
Erdoğan'ın sözleri üzerine vatandaşlar da "Helal olsun" diye bağırdı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı vatandaşlarla tokalaştıktan sonra makam aracından eşiyle birlikte kalabalığa el sallayarak, Kısıklı'daki konutuna gitmek üzere havalimanından ayrıldı.
Karşılamadan notlar Ankara'dan eşi Emine Erdoğan ile gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Selami Altınok, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve öteki ilgililer karşıladı.Cumhurbaşkanı Erdoğan gelmeden saatler önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi önünde beklemeye başlayan çok sayıda vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, Erdoğan lehine sloganlar attı. Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında da sık sık sloganlar atarak, sevgi gösterisinde bulundu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...