Tgrt Haber
18 Eylül 2014 14:52

Kemal Kılıçdaroğlu, en büyük destekçisine sırtını döndü

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) hiç bir İzmirliyi almadı.

Kemal Kılıçdaroğlu, en büyük destekçisine sırtını döndü
kemal kılıçdaroğlu,en büyük destekçisi,merkez yönetim,izmir,

Önce 30 Mart yerel seçimlerinde sonra da 10 Ağustos’ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarısız olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kısa bir süre önce olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongrenin ardından CHP'de hem Parti Meclisi (PM) hem de Merkez Yönetim Kurulu (MYK) belirlendi.
İlk toplantısını 3 gün önce gerçekleştiren CHP MYK’sında dikkat çeken bir durum ortaya çıktı. CHP’nin 30 Mart yerel seçimlerinde yüzde 49,6 oy aldığı; 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na yüzde 52 ile destek adlığı İzmir’i temsil eden hiç kimse CHP’nin yeni MYK’sına giremedi.08 Mayıs 2014’te belirlenen MYK’da İzmir’i temsil eden CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, son MYK’ya seçilmeyince İzmirli herhangi bir isim MYK’da yer almadı.Ortaya çıkan son tablo yadırganırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son tavrı ise CHP’nin kalesi olarak nitelendirilen İzmir’de hayal kırıklığına ve kırgınlığa sebep oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...