Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Eylül 2014 12:18

Erdoğan, 'Bu bir özgürlüğe hürriyete kavuşmaydı'

Kurtarılan Musul Başkonsolosluğu personelini kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ayrı bir mutluluktu. Özellikle bu bir özgürlüğe, hürriyete kavuşmaydı" dedi.

Erdoğan, 'Bu bir özgürlüğe hürriyete kavuşmaydı'
cumhurbaşkanı erdoğan,musul başkonsolosluğu,rehine,köşk,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD tarafından Irak'ta rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen konsolosluk personeli ve ailelerini Çankaya Köşkü'nde kabul etti.
Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Rabbime hamdolsun bayram denilecek bir sonla bu iş noktalanmış oldu. Bu ayrı bir mutluluktu. Özellikle bu bir özgürlüğe, hürriyete kavuşmaydı." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Tarihe mal olacak bir imtihan sürecinden geçtik ve bu imtihan başarıyla neticelendi. Umudumuzu hiç bir zaman yitirmedik, bu umudu koruduk. Bunu koruduğumuz için de başarısız olmayı aklımızın ucundan dahi geçirmedik.""Konuştuklarımız, konuşacaklarımız bir de konuşamayacaklarımız var" diyen Erdoğan, "Çünkü devlet yönetmek bakkal işletmeye benzemez. Buradaki bu hassasiyetleri korumak durumundasınız. Korumadığınız zaman bunun farklı faturaları gelir." ifadelerini kullandı.Erdoğan, "Sizlerin can güvenliğini düşünmek asli görevimizdi. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarını muhafaza etmek bizim için çok çok önemliydi. Eğer biz, bazı koalisyon taleplerine, tekliflerine o anda hemen 'Ne demek tabii biz de varız' denilebilirdi. Dünyanın devleri bir arada. Ama biz hemen bu işe 'evet' diyemezdik. Çünkü bizim 49 canımız var" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...