Tgrt Haber
26 Kasım 2014 12:19

Davutoğlu, 'Çözüm sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz'

Başbakan Davutoğlu, 'Çözüm sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz. Türkiye'nin her bir köşesinde kamu düzenini kesinlikle zaafa uğratmayacak her türlü tedbiri de almaya kararlıyız' dedi.

Davutoğlu, 'Çözüm sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz'
ahmet davutoğlu,çözüm süreci,kararlılık,

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, "Çözüm sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz. Ama Hakkari'den Edirne'ye, Muğla'dan Artvin'e kadar Türkiye'nin her bir köşesinde kamu düzenini kesinlikle zaafa uğratmayacak her türlü tedbiri de almaya kararlıyız. Türkiye'nin her yerinde siyaset yapmaya, Türkiye'nin her yerinde al bayrağı ve AK Parti bayrağını dalgalandırmaya kararlıyız ve bundan hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz." dedi.
Davutoğlu, "Birileri milleti adam etmeye ayarlı bir devlet anlayışını benimserken, biz millete hadim olan, hizmet eden devlet anlayışını savunduk, savunmaya devam edeceğiz. Birileri kendisinden farklı düşünen herkese, kendisinden farklı geçmişe sahip olan herkese düşmanca duyguları körüklerken, biz bütün düşmanlıklar karşısnıda muhabbetin sözücüsü olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
"Siyasete bir seviye, bir karşılıklı saygı getirmek gerekir" diyen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Ama maalesef bugün sabah hemen havaalanından buraya gelirken Sayın Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da yaptığı bir toplantıdaki ifadelerinden anlıyorum ki Kılıçdaroğlu'nun kulakları bu tür çağrılara kapalı. Gönülleri kapalı olanların, kulakları da kapalı olur zaten. Gönüllerini açamayanlar, kulaklarını kapatırlar bu tür çağrılara.
MİT Müsteşarı üzerinden milli iradeyi hesaba çekemeyenler, anlaşılan o paralel çete, Kılıçdaroğlu'na yeni bir tüyo, malzeme vererek MİT Müsteşarlığına saldırtmaya çalışıyorlar. Bunun arkasında MİT'in son 4-5 yıl içinde köklü bir yeniden yapılanmayla dış istihbaratta kazandığı kapasiteyi kıskanan dış çevreler de var. Kılıçdaroğlu, ciddi bir delil varsa ortaya koyar. MİT de devlet kurumlarımızın hepsi de sadece bu devlete, millete hizmet eder. Hiçbir devlet kurumumuzu bu tür iftiralara karşı korunaksız, dayanaksız bırakmayız.Kılıçdaroğlu'nun ne hikmetse hiç terk etmediği bir ilke var, Esad'la olan dostluğu. Çünkü Esad, Arap Baası'dır, CHP de Türk Baası'dır maalesef. İşte aramızdaki farkın en önemli ölçülerinden birisi bu."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...