Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Aralık 2014 16:31

Davutoğlu temel atma töreninde konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu İstanbul'da Sabancı Kompozit malzeme mükemmeliyet merkezi temel atma töreninde konuşuyor.

Davutoğlu temel atma töreninde konuştu
ahmet davutoğlu, başbakan davutoğlu, sabancı,

İşte o konuşmadan satır başları Bu hava güzel bir başlangıcın habercisi. Eğer bir ülkede köklü değişim yaşanacaksa. Süreci tarihi akışı aynı perspektiften bakmaları lazım, Devlet Devlet derken soğuk bir yapıdan bahsetmiyorum. Biz önce bu bakış açısını değiştirmeyi başardık. Öncelik şu tahüdü vermekte onur duyarım: Karşınızda sert duran bir devlet değil, ancak iradenin sert durduğu bir devlet olduğumuzu bildiriyorum.   Efendim bir öğrenci ne giymeli, bir öğretmen ne giymeli durumları değil, hertürlü farklı yaşam biçimininin aynı ortamda yaşandığı bir snerjinin yaşandığı yerlerden bahsediyoruz.  Yine sanayi 3. özne olarak baktığımızda sanayimizde gümrük duvarların arkasına saklanan sadece iç pazara dönük olan bir sanayi değil, 2023 hedeflerine de ulaşacak çelik gibi bir sanayi bekliyoruz.
62. Hukümet kurulalı az bir zaman oldu. Türkiye'nin ekonomik bağlamda verimli kullanım GSMH 3,5 kat arttı. Şimdi bunu yüksek teknolojili olarak da geliştirmemiz lazım. Büyük sermaye birikmemiz yok bizim en büyük kaynağımız insan insan insan... Bunu nitelikli bir insana çevirecek olan yer de üniversitelerdir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...