Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Ocak 2015 09:56

Erdoğan, 'Biz Avrupa'yı test ediyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Biz Avrupa'yı test ediyoruz, acaba Avrupa halkı Müslüman olan Türkiye'yi arasına alabilecek mi?' dedi.

Erdoğan, 'Biz Avrupa'yı test ediyoruz'
cumhurbaşkanı erdoğan, resmi tören

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cibuti'de Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh ile düzenlediği basın toplantısında, "Biz Avrupa'yı test ediyoruz, acaba Avrupa halkı Müslüman olan Türkiye'yi arasına alabilecek mi?" dedi.
"Türkiye NATO'da var, Türkiye OECD'de var. Türkiye, diğer birçok oluşumlarda var" diyen Erdoğan, "Niye Avrupa Birliği'ne almıyorsunuz? Demek ki sorun başka. Bir, Türkiye artık güçlü bir Türkiye'dir. Eğer Türkiye'yi kapınıza gelip de dilenecek bir ülke olarak görüyorsanız, Türkiye kapınıza gelip dilenecek bir ülke değildir. Türkiye ayakları üzerinde duran bir ülkedir." ifadelerini kullandı.
Erdoğan, Somali'deki bomba yüklü araç saldırısına ilişkin, "Doğrusu ben bu saldırıyı Türkiye'ye veya bize karşı bir saldırı olarak düşünmüyorum. Düşünmek istemiyorum. Bu olsa olsa belki bugüne kadar Somali'de, Somali yönetimlerine karşı yapılmış olan saldırıların bir türüdür, diye düşünüyorum.'' şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...