Tgrt Haber
27 Ocak 2015 12:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Çözüm Süreci bir pazarlık süreci değildir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Çözüm Süreci, bir pazarlık süreci, bir al-ver süreci değildir. Çözüm Süreci, taviz vermek asla değildir' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Çözüm Süreci bir pazarlık süreci değildir'
cumhurbaşkanı erdoğan, çözüm süreci, recep tayyip erdoğan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen Muhtarlar Toplantısında yaptığı konuşmada,  "Çözüm Süreci, bir pazarlık süreci, bir al-ver süreci değildir. Çözüm Süreci, taviz vermek asla değildir. Hele hele şehitlerimizin hatırasını incitecek, gazilerimizin vicdanını yaralayacak hiçbir adıma asla fırsat tanımayız" dedi. Türkiye'de bir üst aklın belli bir kesimi, belli siyasi partileri, belli örgütleri verdiği talimatlarla vazifelendirdiğini ve Türkiye aleyhine çalıştırdığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne üst aklın ne de onların maşalarının bu ülkenin istikametini tayin etmelerine inşallah hep birlikte müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.
"Bombalanan yerleri kim onaracak?"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, aylar süren çatışmaların ardından Kürt grupların kontrolüne geçen Kobani'deki duruma ilişkin şunları kaydetti: "Somali'deki açlığı, yoksulluğu, istikrarsızlığı gidermek için, orada emniyeti sağlamak için hiç kimsenin, hiçbir ülkenini maalesef kılı bile kıpırdamıyor. Kobani söz konusu olduğunda dünya ayağa kalkıyor. Küçük bir yerleşim yeri için bütün dünya işbirliği yapıyor. Oradan ayrılıp gelenler bize geliyor, 200 bin insan. Onları zaten burada ağırlıyoruz. Orada kimse yok, orayı bombalıyorlar. Şimdi bugün de maşallah çifte telli oynuyarlar. Ne olmuş, şu anda oradan DEAŞ çıkmış. Tamam da o bomladığınız yerleri yeniden kim onaracak? O yerle bir olan yerleri yeniden kim onaracak? İşin geleceğinin hesabını kimse yapmıyor. Oradan ayrılan 200 bin insan acaba geri dönebilecek mi veya nereye yerleşecek, bunun hesabını yapan yok."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...