Tgrt Haber
25 Şubat 2015 15:16

AK Parti'ye iş dünyasından sürpriz aday! Oscarı da var

İş dünyasından sürpriz bir isim AK Parti’den milletvekilliği aday adaylığına başvuruda bulundu.

AK Parti'ye iş dünyasından sürpriz aday! Oscarı da var
Dr. Hasan Sert, ak parti, aday başvuru,

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanlığı görevinden yakın bir dönemde ayrılan Dr. Hasan Sert, AK Parti’den İstanbul 1. Bölge Milletvekilliği Aday Adaylığı için başvuru yaptı. 2010 yılında, Milli Verimlilik Merkezi (MPM) tarafından, Türkiye’de sadece 11 kişiye verilen “11 Altın Türk” ödülüne layık görülen Sert, Dünya Verimlilik Bilim Konfederasyonu tarafından dünyada sadece 41 kişiye verilen “Dünya Verimlilik Oscar’ı Madalyası”nı da almaya hak kazanmıştı. 
İş dünyasının yakından tanıdığı isimlerden biri olan Dr. Hasan Sert, Gazi Üniversitesi’nden Michigan Üniversitesi’ne uzanan eğitim yaşamıyla akademik camia tarafından da yakından tanınıyor. Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu Üniversiteleri’nde öğretim üyeliklerinde bulunan Dr. Sert, 2004 yılında AK Parti Altındağ Belediye Başkanı aday adaylığına başvurarak siyasetteki yönünü de çizmiş oldu. TÜMSİAD Genel Başkanı seçilmesinin ardından çalışma temposunu daha da artıran Dr. Sert, bu görevini sürdürürken Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “Girişimcilik Konseyi Üyeliğine” ve “Kümelenme Destek Programı Seçici Kurul Üyeliklerine” seçildi. Dr. Sert, 2012 yılında ise DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi. 2014 yılında gerçekleştirilen seçimlerde de ikinci kez DEİK Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilen Dr. Sert, halen bu görevini sürdürüyor. Birçok alanda başarılı işlere imza atan Dr. Sert, akademik hayatı ve iş dünyasındaki kariyerine son vererek siyasette aktif rol alma kararını değerlendirirken şunları söyledi: 
Ortak Hayal: Yeni Türkiye
“Uzun yıllar akademisyen olarak, aynı zamanda iş adamı olarak ve üç dönem de Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan TÜMSİAD Genel Başkanı olarak edindiğim tecrübelerimle 2015 Haziran seçimlerinden itibaren de milletvekili olarak ülkemize ve insanımıza hizmet etmeyi arzu ediyorum. Bu seçimlerde AK Parti’nin yeni bir seçim zaferi kazanarak, ‘Yeni Türkiye’nin birlik beraberlik içinde daha büyük hedeflere koşmasının önünün açılacağı inancıyla bu kararı aldım. Ülkemize hizmet yolunda elimden gelen tüm çabayı göstermek istiyorum”
Dr. Hasan Sert Kimdir?
Dr. Hasan Sert, 1961 yılında Akşehir'de doğdu. Üniversite öğrenimini 1981 yılında Gazi Üniversitesi'nde, Yüksek Lisans çalışmasını ise ‘Makine Yüksek Mühendisi’ unvanıyla 1990 yılında Selçuk Üniversitesi’nde tamamladı. Doktora eğitimini 1997 yılında Erciyes Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde bitirdi. Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu Üniversiteleri’nde öğretim üyelikleri yaptı. 2005-2006 yıllarında Michigan Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak çalıştı. 
2004 yılında AK Parti’den ANKARA /Altındağ Belediye Başkanı aday adayı oldu. 2009 yılında TÜMSİAD Genel Başkanı oldu. 2010 yılında, MPM (Milli Verimlilik Merkezi) tarafından, Türkiye’de sadece 11 kişiye verilen ‘11 Altın Türk’ ödülüne layık görüldü. Yine aynı yıl Dünya Verimlilik Bilim Konfederasyonu tarafından Dünya’da sadece 41 kişiye verilen ‘Dünya Verimlilik Oscar’ı Madalyası’ aldı. 2012 yılında DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) “Yönetim Kurulu Üyeliğine” seçildi. 2014 yılı ekim ayında söz konusu üyeliğe tekrar seçilmiş olup halen bu görevini de sürdürmektedir. Sadece akademik değil, ticari alanlarda da aktif olarak çalışan Dr. Sert, iki Dönem TÜMSİAD Genel Başkanlığı yapmıştır. Evli ve bir çocuk babası olan Dr. Sert İngilizce bilmektedir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...