Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Şubat 2015 11:19

Doğumgünlerinde MGK toplantısı

2015'in ilk MGK'sı hem Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun doğum gününe denk geldi.. Erdoğan 61, Davutoğlu 56 yaşına basacak..

Doğumgünlerinde MGK toplantısı
MGK,Irak,bugün,Kandil,Suriye,Gülen Cemaati,Tayyip Erdoğan,Cumhurbaşkanlığı,MİT Müsteşarlığı,Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplanacak. 2015'in ilk MGK'sı olma özelliği taşıyan toplantıya MİT Müsteşar Vekili İsmail Hakkı Musa da ilk kez katılacak. MİT Kanunu'na göre yeni müsteşarın atanma sürecinin bu toplantıda ele alınması bekleniyor.
Bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplanacak MGK, 2015'in ilk toplantısı olacak. Toplantıda, pazar günü gerçekleşen Şah Fırat Operasyonu bağlamında Suriye ve Irak'taki hareketlilik ve IŞİD ile mücadelenin ele alınması bekleniyor. Toplantıda ayrıca bir süredir HDP'lilerin Kandil ve İmralı ekseninde yürüttükleri çözüm sürecinde meydana gelen tıkanma ile Kandil'den gelen sert açıklamanın da masaya yatırılacağı belirtiliyor. Toplantının bir diğer gündemini ise "paralel yapılanma" olarak adlandırılan Gülen Cemaati ile mücadele oluşturacak.
Musa ilk kez
MİT Müsteşarlığı'nı vekâleten yürüten İsmail Hakkı Musa'nın ilk kez katılacağı toplantıda, MİT Kanunu'na göre yeni müsteşarın kim olacağı konusu da ele alınacak.
İki ismin de doğumgünü
Toplantının yapılacağı gün hem Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun doğum günü olması nedeniyle de ayrı bir önem taşıyor. Erdoğan 61 ve Davutoğlu ise bugün 56 yaşına basacak.(Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...