Tgrt Haber
19 Mart 2017 19:45

AB Bakanı Çelik’ten Almanya’ya PKK tepkisi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Almanya'nın terör örgütü PKK'nın mitingine izin vermesiyle ilgili olarak, "Bu çifte standart, bu Türkiye karşıtlığı nedir? Onun adını açık şekilde koymamız lazım" dedi.

AB Bakanı Çelik’ten Almanya’ya PKK tepkisi
ömer çelik,

Bakan Çelik, Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki seçim bürosu önünde vatandaşlara yaptığı konuşmada, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olmasının ekonomik büyümeyi ve dış dünyada itibarı getirdiğini belirterek, "Niçin dış dünyada 'hayır' kampanyası yapılıyor? İlk defa dışarıdaki bazı ülkelerin, bu kadar yoğun şekilde Türkiye'nin içindeki bir seçime taraf olduklarını görüyoruz. Niye yapılıyor bunlar? Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanlarının, vatandaşlarımızla buluşmasına izin verilmeyen Almanya'da, terör örgütünün toplantı yapmasına nasıl izin verilebiliyor? Bu çifte standart, bu Türkiye karşıtlığı nedir? Onun adını açık şekilde koymamız lazım. Türkiye kendi yolunda ilerliyor. Türkiye doğru şekilde yönetiliyor, Türkiye'de sadece sizin sesinize kulak veren, sadece sizin iradenizi hesaba katan, merkeze alan bir iktidar var" diye konuştu.

"ORDUMUZ DAHA DA GÜÇLENDİ"

15 Temmuz gecesi FETÖ'ye karşı, "Son nefesimize kadar bu mevzileri terk etmeyeceğiz" dediklerini ifade eden Bakan Çelik, şöyle devam etti:
"Bu şer şebekelerine karşı, bu terör odaklarına karşı eğilmek yok. Bakın 15 Temmuz'dan sonra da en güçlü şekilde bu terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Bazen Avrupa'da bana soruyorlar, 'Siz ordudan bu kadar FETÖ'cü general ve subayı attınız, peki ordunuz zayıflamadı mı?' Ben de diyorum ki tam tersine, bakın FETÖ'nün darbe girişimi püskürtüldükten sonra, o asker üniforması giymiş teröristler, TSK'dan temizlendikten sonra ordumuz El Bab'a girdi, Suriye topraklarına girdi ve oradan bizim ülkemize saldırıda bulunan DEAŞ terör örgütünü sürdü. Sınırlarımızdan uzaklaştırdı. Bu operasyonu yapacak güce sahiptir. FETÖ'ye karşı yapılan bu operasyonlardan sonra, bu iradesini ve ruhunu Mehmetçik olmaktan çıkarmış başka yerlere bağlamış, Mehmetçik'e düşman ama onunla aynı üniformayı giyen bu odaklar temizlendikten sonra ordumuz daha da güçlendi, PKK'ya karşı da FETÖ'ye karşı da DEAŞ terör örgütüne karşı da en üstün mücadeleyi vermeye devam ediyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...