Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ağustos 2017 20:59

AB Bakanı Ömer Çelik Adana'da

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik: “Hastanemizde her oda ikili veya tekli”

AB Bakanı Ömer Çelik Adana'da
bakan çelik,,adana şehir hastanes,

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, yapımı tamamlanan Adana Şehir Hastanesi’ni ve yapımı devam eden Adana Koza Stadyumu’nu inceledi. Çelik, “Hastanemizde her oda tekli veya ikili. Avrupa standartlarına göre tasarlanmış ve ödül almış bir bina burası. Konfor açısından hasta olmaya özendiren bir yer. Stadyumumuz ise FİFA standartlarını tamamen karşılıyor. Önümüzdeki sezon maçlar inşallah oynanacak” diye konuştu. 
Bakan Ömer Çelik, bir dizi ziyaretler için geldiği Adana’da yapımı devam Adana Koza Stadyumu ve yapımı tamamlanan Adana Şehir Hastanesi’ni ziyaret etti. İlk olarak beraberindeki heyetle Adana Koza Stadyumu’na gelen Bakan Çelik, toplantı salonuna girerek yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Bakan Çelik, stadyum içerisine girip çalışmaları inceledi.

“Stadyum FİFA standartlarını karşılıyor”
Çelik, stadyumu ziyaret ettiği sırada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bu stadyum çok güzel bir stadyum oluyor. Her bakımdan Adanalıların rahat edebileceği bir stadyum. Arkadaşların verdiği bilgiye göre FİFA standartlarını tamamen karşılıyor. Yabancı maçların rahatça oynanabileceği, seyircilerin yağmur ve olumsuz hava koşullarından etkilenmeden oyunlarına devam edeceği bir yer haline geliyor. Birçok şey düşünülmüş. Yabancı takımların otobüslerle sahanın içerisine kadar gelmesi ve hem buraya gelişte hemde dağılma sırasında vatandaşların konforlarının sağlanması rahat etmesi için her türlü şey düşünülmüş. İnşallah önümüzdeki sezon açılışını yapacağız” ifadelerini kullandı.

1550 yataklı Türkiye’nin en büyüğü
Daha sonra yapımı tamamlanan ve önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılması planlanan 1550 yataklı Adana Şehir Hastanesi’ne giden Bakan Çelik, burada da hastaneyi inşa eden firma yetkililerinden bilgiler aldı. Hastanedeki odalarıda gezen AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, burada ise gazetecilere hastane hakkında bilgiler verdi.

“Avrupa’da suit denilen oda standartlarına sahip”
Bakan Çelik, Adana Şehir Hastanesi’nde 3 kişilik odaların bulunmadığını her odanın Avrupa standartlarında tekli veya ikişerli olarak dizayn edildiğini belirterek, “Hastane hazır. Sayın cumhurbaşkanımızın en büyük hayallerinden birisi bu. Bütün şehir hastaneleri bulundukları illere ve ülkemizdeki vatandaşlara büyük bir sağlık hizmeti olarak kazandırılacaklar. Adana’daki şehir hastanesinin çok özel bir yeri var. Avrupa’da suit denilen oda standartlarına sahip. Bu bina ödül almış bir bina. Sayın cumhurbaşkanımızın Adana’ya teşrif etmesiyle onun programlarına uygun bir anda buranın resmi açılışı yapılacak. Ama ondan önce hasta kabulü yapılacak. Tam bir tarih verme imkanımız yok ama Ekim, Kasım ayına cumhurbaşkanımızın programına göre ayarlama yapılır” ifadelerini kullandı.
Ayrıca Bakan Çelik, hastane ziyaretinde ise odaları çok beğendiğini belirterek, “Allah kimseyi düşürmesin ama konfor açısından hasta olmaya özendiren bir yer” esprisini yaptı.

Hastane inşaatı drone ile görüntülendi
Öte yandan Rönesans Holding’e bağlı Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş.’nin, dünyanın en önemli yatırım fonları arasında yer alan Meridiam’la işbirliğinde gerçekleştirdiği Adana Şehir Hastanesi’nin son hali İhlas Haber Ajansı muhabirleri tarafından drone ile görüntülendi. Havadan çekilen görüntülerde ise hastanenin tamamen hazır olduğu son eksiklerin ise hızla tamamlandığı ve otoyol bağlantı kavşaklarının yapıldığı görülüyor.

AB Bakanı Ömer Çelik Adana'da

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...