HDP’YE ÇOK ŞANS VERİLDİ
HDP ile niye muhatap olacağız? Neyi temsil ediyor? Bugüne kadar PKK, YPG ve PYD’nin açıkça kanlı terör örgütü olduğunu söylediğini duydunuz mu? Böyle bir tutum içine girmezse bizim muhatap alıp almamamızın bir önemi yok, millet muhatap almaz, orada biz mücadele veriyoruz, ölüm kalım mücadelesi veriyoruz, şehitlerimiz var. HDP’ye çok şans verildi. Bir ara Selahattin Demirtaş’ı ‘cici çocuk’ falan diye parlattılar marlattılar ama sonra gerçek niyetlerini gördük. Hiç kimse diyemez ki; buradaki problemlerin çözümü için bölgenin sesine kulak verilmedi. Türkleri de öldürüyor, Kürtleri de öldürüyor. PKK’nın Kürtler diye bir derdi yok. Kürtlerin de Türklerin de PKK gibi bir baş belası var. Çözüm, çözüm… Çözüm yok kardeşim. Çözüm, bu kanlı terör örgütünü bu ülke topraklarından atmak. Başka hiçbir çözüm yok.

'TÜRK' YASASI TAMAM
Biz demokrasiyi geliştirmeye, hukuk sistemini geliştirmeye çalışan ülkeyiz. Çok seslilik her zaman iyidir. STK’larda ve siyasette çok seslilik lazım. İmtiyazlı kuruluşlar sivil toplum görevini çok rahat yapamaz. Demokratikleşmeye burada da ihtiyaç var. Sadece siyasetin demokratikleşmesi, ülkedeki yönetim erklerinin demokratikleşmesi yetmiyor. Bu alanda da böyle bir reforma ihtiyaç var. Biz diyoruz ki; burada da bir çerçeve yasa hazırlayalım. Hazırlığını tamamladık. Yurt dışındaki uygulamalara da baktım. Türk Tabipleri Birliğinin (TTB) ve bazı meslek birliklerinin adından “Türk” kelimesinin çıkarılmasıyla ilgili taslak çalışması tamamlandı. Bunu bakanlar kurulunda görüşeceğiz, sektörden görüş alıp Meclis gündemine getireceğiz.

Almanya ile aramızdaki kriz bitti gibi görünüyor
Başbakan Binali Yıldırım, 54. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı (MSC) kapsamında geldiği Almanya’da cuma namazını Diyanet İşleri Türk İslam Merkezi (DİTİM) Merkez Camii’nde kıldı. Cami avlusunda kendisini bekleyen vatandaşlara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamını ileten Yıldırım, Türkiye’de huzur, kardeşlik ve barışın devam ettiğini vurguladı. Bu konuları muhataplarıyla ele aldığını belirten Yıldırım, şöyle devam etti: Almanya-Türkiye ilişkilerinde geçtiğimiz dönemde meydana gelen bazı sıkıntılar bugün giderilmiş gibi gözüküyor. İnşallah daha iyi olacak. Bundan sonra ilişkilerimizi geliştirecek adımları karşılıklı atacağız. Bunu yaparken tabii ki bizim beklediğimiz, ülkemiz, birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya yönelik zararlı faaliyetlere izin verilmemesi, terör örgütlerine müsamaha gösterilmemesi. Bu bizim olmazsa olmazımız.” Yıldırım ayrıca “Uzak da olsak beraberiz. Benim sizden çok önemli bir talebim, ricam; bulunduğunuz ülkeye entegre olun ama asla asimile olmayın. Onların değerleri onlara, bizim değerlerimiz bize ait. Değerlerimizi muhafaza ederek bütünleşeceğiz” ifadelerini kullandı.

BAYKAL’I UNUTMADI
Başbakan Binali Yıldırım,  Münih’te tedavisi süren CHP Milletvekili Deniz Baykal’ı ziyaret etmek istedi.  Ancak enfeksiyon riski sebebiyle doktorlar izin vermedi. Bunun üzerine Baykal’ın kızı Aslı, kaldığı otele gelerek Başbakan’a babasının sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi.