Tgrt Haber
03 May 2016 15:31

Abdullah Gül'den iddialara yalanlama

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gülen cemaati üyelerinin Dışişleri Bakanlığı’na kendi döneminde alındığı şeklindeki iddiaları yalanladı.

Abdullah Gül'den iddialara yalanlama
Abdullah Gül, cemaat, paralel yapı,

Emekli Büyükelçi Özdem Sanberk, "Fethullah Gülen cemaati üyeleri, Dışişleri Bakanlığı’na Abdullah Gül döneminde alındı" iddiasında bulundu. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu iddiayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Gül, açıklamasında “Bilgi sahibi olmadan iddia sahibi olan bu kişinin çelişkili ifadeleri ile şahit olmadığı bir döneme ait iftiraya varan açıklamalarını yersiz ve maksatlı buluyorum" ifadelerini kullandı.
Gül, siyaset hayatı boyunca liyakat ve devlete sadakat ilkesini benimsediğinin altını çizerek, "bu iddiayı ortaya atan kişinin Dışişlerinde müsteşarlık yapmış olması ayrıca üzüntü vericidir" ifadelerini kullandı.
Abdullah Gül'ün danışmanları da "Kendileri göreve gelmeden önce, her yıl 35 kişinin idari memurluktan meslek memurluğuna alındığını, bu uygulamanın Abdullah Gül döneminde devam ettiğini" belirttiler.
Danışmanlar, "Bu kişilerin Gülen cemaatine mensup olduğu için alındığı iddiası yalandır" dediler.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...