Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 May 2015 14:03

Abdullah Gül son sözünü söyledi

Abdullah Gül, Davutoğlu'nun Pensilvanya ziyareti hakkında 'O konu benim için kapanmıştır' dedi.

Abdullah Gül son sözünü söyledi
abdullah gül,ziyaret,pensilvanya,

Beşiktaş Stadı çalışmalarını inceleyen Abdullah Gül, Başbakan Davutoğlu'nun Pensilvanya ziyareti hakkında "Zihnim berrak, Abdullah Gül'ü bilgilendirdim" açıklaması hakkında "O konu benim için kapanmıştır" yanıtını verdi.
Gül'ün açıklamaları Fehmi Koru'nun Habertürk'te bugün yayınlanan yazısında da yer aldı. "Gül ile Davutoğlu neden farklı konuşuyor?" başlıklı o yazıda Koru, "Merak edip konuşmacılarından olduğu “3. Küresel Açık Toplumlar Forumu”toplantısı için gittiği Bakü’den henüz dönmüş olan 11. Cumhurbaşkanı Gül ile görüştüm. Konunun bu noktaya varmasından müthiş rahatsızdı. Bana şunları söyledi: “Birleşmiş Milletler Zirvesi için New York’a gittiğimizde gerçekleşmiş bu görüşme. Dışişleri Bakanı olarak Ahmet Davutoğlu da BM’deydi. Ben oradan erken döndüm. Döndükten bir hafta kadar sonra, geride bıraktığımız heyetten geçici olarak Cumhurbaşkanlığı’nda görevli biri, gidişin bilgisini benimle paylaştı. Davutoğlu’nun Pennsylvania’ya gitmesini gereksiz bulduğu için kızmış ve kızgınlığını ilk görüştüğü bazı siyasilerle de paylaşmış Cumhurbaşkanı Gül... Giderken yanında Köşk’te görevli biri bulunduğu için Cumhurbaşkanı Gül’ün haberi olduğunu düşünüyor olabilir Başbakan Davutoğlu.”
Almanya'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı olduğunuz dönemdeki Fethullah Gülen ile yaptığınız görüşmeden sonradan haberi olduğunu söyledi bu konuda ne diyeceksiniz" sorusuna şöyle cevap vermişti:
"ZİHNİM ÇOK BERRAK"

"Hafızalar yanılabilir tabi... Ben başdanışmanken de o dönemki Cumhurbaşkanımız Sayın Gül'den izin almadan hiç bir şehre gitmediğim gibi, hiç bir sokağa dahi gitmedim. Hiç bir toplantıya katılmadım. Devlet ahlakı da bunu gerektirir. Bu görüşme, Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantıları sürerken gerçekleşti. New York'ta Sayın Gül ile birlikteydik. Böyle bir görüşmeye gideceğimi önceden kendisine söyledim. Tabi aradan süre geçti. Hafıza yanıltıcı olabilir. Benim Sayın Gül'e nasıl bir saygım olduğunu kendisi de bilir. Ama zihnim çok berrak. Türkiye'den ayrılmadan önce de o görüşme ile ilgili o dönemki Başbakımız Sayın Erdoğan'la da bu konuyu görüşmüştük."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...