Tgrt Haber
23 Mart 2015 10:33

AK Parti anketinde HDP'ye soğuk duş

AK Partili Mustafa Şentop seçim çalışmalarına ilişkin bilgi verdi ve 'Bizim yaptırdığımız anketlerde oy bandımız 48-51 bandında. HDP ise barajı aşamıyor' dedi.

AK Parti anketinde HDP'ye soğuk duş
ak parti, seçim anketi, anket sonucu, hdp,

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Ak Parti'nin seçim çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Musataf Şentop, farklı anket şirketlerinden gelen sonuçlara göre AK Parti'nin oy oranının yüzde 48 ila 51 arasında değiştiğini söyledi. Şentop, sonuçlara bakıldığı zamanda HDP'nin yüzde 8.5 ile barajı aşmadığını ifade etti.
ADAY ADAYLARI İÇİN SON VİRAJ
Mustafa Şentop, AK Parti içinde aday adaylarıyla ilgili çalışmanın devam ettiğini, temayül yoklaması, mülakatların tamamlandığını, ara komisyon çalışmalarının sona ereceğini, bugün Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında üst kurul çalışmalarının başlayacağını anlattı.
Davutoğlu'nun, aday listelerinin hazırlanması konusunda il başkanlarıyla görüşmeler yaptığını belirten Şentop, adayların netleşmeye başlamasıyla da isimler ya da sıralama konusunda il başkanlarının görüşüne başvurulabileceğini söyledi.
ANKETLER: YÜZDE 48 - 51
"Anketlere göre AK Parti'nin oy oranı nedir?" sorusu üzerine Şentop, farklı anket şirketlerinin farklı sonuçları olduğunu belirterek, "Ama biz 50 bandında diyoruz. 48,50, 50 üzeri, 51 gibi bir takım sonuçlar geliyor anket çalışmalarından. Seçime yaklaştıkça kararsızlar azalıyor, AK Parti'ye kaymalar oluyor" dedi.
"HDP BARAJI AŞAMIYOR"
"Anketlere göre HDP'nin barajı aşması mümkün mü? diye sorulan Şentop, "Bizdeki verilere göre de onların kendi yaptırdığı çalışmalara göre de, onlardan da haberdar oluyoruz, HDP yüzde 10 barajını aşamıyor bu tabloda. Daha çok anket çalışmalarında yüzde 8,5 civarında çıkıyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...