Tgrt Haber
07 Şubat 2016 17:44

AK Parti'den Kilis için Nobel başvurusu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün, Nobel Barış Ödülü'nün, nüfusu kadar sığınmacıya ev sahipliği yapan Kilis'e verilmesi için Nobel Komitesi'ne başvurdu.

AK Parti'den Kilis için Nobel başvurusu
ak parti,kilis,nobel,

AK Parti'nin İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Nobel Barış Ödülü'nün, nüfusu kadar Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan Kilis'e verilmesi için Nobel Komitesi’ne başvurdu.

Nobel Komitesi'ne bir sayfalık başvuru mektubu gönderen Üstün, 13 yılı aşkın süredir Parlamento üyeliği yaptığını, 4 yıl boyunca TBMM'de İnsan Hakları Komisyonu Başkanlıgˆını yu¨ru¨ttu¨ğünü ve şu anda AK Parti'nin, I·nsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılıgˆı görevini sürdürdüğünü belirterek, Nobel Barış Ödülü için aday gösterme yeterliliğine sahip olduğunu vurguladı.

Üstün, Nobel Barış Ödu¨lu¨ ic¸in Tu¨rkiye’nin 2011'den bu yana Suriye’deki iç savas¸ın sonuc¸larına bağlı olarak sergilediği performansın ic¸inde bir o¨rnek s¸ehri o¨nermek istediğini belirterek, Tu¨rkiye'nin 2011'den bu yana 2,4 milyonu aşkın Suriyeli sıgˆınmacıya ev sahipliği yaptığını, sığınmacıların yüzde 10’unun sıgˆınmacı s¸ehirlerinde, yüzde 90’ının ise şehirlerde yaşamlarını su¨rdu¨rdüğünü ifade etti.

''EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ DAYANIŞMA ÖRNEĞİ''

Tu¨rkiye Cumhuriyeti hu¨ku¨metinin Suriyeli sığınmacılar konusunda şimdiye değin 8 milyar dolara yakın insani yardım temelli harcamada bulunduğunu, Hu¨ku¨metin savaş gibi insan haklarını tamamen askıya alan durumlarda u¨st du¨zey bir hassasiyet go¨sterdiğini anlatan Üstün, mektubunda şunları kaydetti:

"Baştan beri 'ac¸ık kapı' politikasını istikrarla devam ettirilmektedir. U¨lkemizin vatandaşları da bu konuda hu¨ku¨metimizle ortak bir duyarlılığı taşımaktadırlar. O¨rnek ve o¨neri olarak sunacağım, Kilis ili, Tu¨rkiye'nin gu¨neyinde, Suriye'ye sınır bir s¸ehrimizdir. Kilis s¸ehri nu¨fusu 129 bindir ve neredeyse kendi kadar, 120 bin Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapmaktadır. Bu du¨nyada eşi benzeri görülmemiş bir dayanışma ve yardımlaşma vakası olarak tu¨m du¨nyaya o¨rnek alınmalıdır."
Kilis halkının büyük bir barış destanı yazdığını ifade eden Üstün, mektubunda "Kilis halkının, du¨nyanın en prestijli o¨du¨lu¨ne, komiteniz tarafından verilen Barış O¨du¨lü'ne layık olduğuna bu¨tu¨n samimiyetimle inandıgˆımı ifade etmek isterim. Bu gu¨zel o¨rnegˆi sergileyen insanların o¨du¨llendirilmesi, du¨nyaya duyurulması, başkalarının da benimsemesinin yolunun ac¸ılması ic¸in ilgilerinize sunuyorum" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...