Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ekim 2015 09:35

AK Parti'den müjdeli manifesto

Davutoğlu, Almanya’nın Düsseldorf kentinde konuşma yaptı. Davutoğlu, gurbetçilere THY indirimi müjdesinin olacağını söylerken, dövizle askerlik bedelinin de ineceğinin altını çizdi.

AK Parti'den müjdeli manifesto
başbakan,ak parti,manifesto,

Başbakan Davutoğlu, AK Parti'nn seçim kampanyasındaki besmelenin yasaklanmasına Düsseldorf'tan yanıt verdi: Bazıları hoşlanmıyor olabilir ama besmele bu milletin dilinde, yüreğindedir.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ülkenin dirliği ve beraberliği, milletin selameti için şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi. Davutoğlu Düsseldorf'taki konuşmasında özetle şunları söyledi: "3 Mayıs 2015'te yine Almanya'da birlikteydik. Sizlerle dertleştik, konuştuk. Ülkemizin geleceğiyle ilgili meselelerini beraber müzakere ettik. Sonra, 7 Haziran seçimlerine yürüdük. 3 Mayıs'ta, seçim kampanyasının hemen başında, Almanya'yı ziyaret ettikten sonra Türkiye'nin her köşesini, 81 vilayeti tek tek ziyaret ettim. 81 vilayette kardeşlerimizle buluştum. Şimdi size 81 vilayetin selamını getirdik, 81 vilayetin selamı üzerinize olsun." 
Startı Almanya'dan verdik
Başbakan Davutoğlu, seçim çalışmalarına Almanya'dan başladıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:  "Bu sefer, 1 Kasım seçim startını Almanya'dan vermeye karar verdik. 81 vilayetten, aziz milletimizin omuz omuza durduğu Almanya'dan, 'Haydi Bismillah' diyelim dedik. Bazıları böyle dememizden hoşlanmıyor olabilir ama biz sofraya otururken, yola çıkarken onu deriz. Besmele, bu milletin dilindedir, yüreğindedir, duasındadır.

HAYIRLI  YOLA ÇIKIYORUZ

İşte hayırlı bir yola daha çıkıyoruz. Seçimin ilk buluşmasını burada sizlerle, Düsseldorf'ta yapıyorum. Allah mübarek eylesin, yolumuz, menzilimizi hayreylesin."

Dilinize, dininize inanın 

"Sizin kimliğinizin yüzünde Yunus Emre'nin güzel Türkçesi var, sizin kimliğinizde hoşgörü, muhabbet var, sizin kimliğinizde Hacı Bektaşi Veli'nin 'iri olun diri olun' deyişi var. Sizlerden temel beklentimiz, ne olursa olsun kıyamete kadar dilinizle, dininizle inancınızla, örfünüzle en önemlisi de Türkiye Cumhuriyeti ile gurur duymanızdır. Artık Türkiye eski Türkiye değil. 

KALDIRIN BAYRAKLARI

Salondakilerden ay yıldızlı bayrakları kaldırmasını isteyen Başbakan Davutoğlu, "Kaldırın bayrakları. İşte bu bayrak, artık başka bir onurla dalgalanıyor, Avrupa'nın, dünyanın her yerinde dalgalanıyor" dedi.

Bedelli askerlik 6 binden bin euroya iniyor

Dövizle askerlik bedelinin 6 bin euro olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, bunun bin euroya indirilmesi çalışmalarının da devam ettiğini belirterek, "Dövizle askerlik bedelinin 6 bin eurodan bin euroya inmesinin yasası hazırlandı. Yurt dışında yaşayan vatandaşlar için pasaport harçlarının 217'den 100 euroya düşmesi için de yasa hazırlandı, gönderildi" ifadelerini kullandı ve ekledi, "İnşallah 1Kasım'dan sonra mecliste çalışmaya başlayınca ilk adımımız, bedelli askerlik ücretinin, pasaport harcının düşürülmesi ve seçilme hakkının tanınması olacak."

Müjdeli manifesto!

Seçimlere "tek başına iktidar" hedefiyle hazırlanan ve "İlk günkü aşkla haydi bismillah" diyen AK Parti, Seçim Beyannamesi'ne odaklandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, beyannameyi ATO Congressium'da düzenlenecek törenle açıkladı. İşte manifestoda öne çıkan başlıklar: 

EMEKLİYE İKRAMİYE VE MAAŞ ARTIŞI 

Emeklilere yılda bir kez Ramazan ayında ikramiye verilmesi planlanıyor. Bunun yanında kredi borcu olan emeklilere ödeme kolaylığı getirilmesi için çalışma yapılacağı, faizsiz, uzun vadeli kredi imkanları sağlanacağı beyannamede yer alıyor.   
YENİ ANAYASA ÇÖZÜM SÜRECİ 
Kamu düzeninin her şart altında korunacağı, özgürlüklerden taviz verilmeyeceği vurgulanırken, terörle mücadelenin sonuca ulaşıncaya kadar devam edeceğinin altı çiziliyor. 
İlk durak Samsun

Başbakan Davutoğlu, bugün Seçim Beyannamesi'ni açıkladıktan sonra, yarından itibaren seçim mitinglerine başlayacak. Davutoğlu'nun seçim kampanyasının ilk durağı Samsun olacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...