Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Eylül 2015 03:03

AK Parti'den seçim öncesi kritik hamle

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 3 dönem kuralıyla ilgili geçici bir düzenleme yapmayı düşündüklerini söyledi.

AK Parti'den seçim öncesi kritik hamle
akp, ak parti,

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, NTV canlı yayınında soruları bulundu. AK Parti tüzüğünde yer alan 3 dönem kuralına değinen Şahin, 26. dönemde bu kurala takılanlar için parti tüzüğünde geçici bir düzenleme yapılabileceğini açıkladı. Şahin konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

''ASLINDA BİR ENGELİMİZ YOK''

''3 dönem kuralını tüzüğümüze koyarken arkadan genç yetenekler gelsin, ülkemize başarılı hizmetler yapsın diye koymuştuk. Bu kuralın tüzeğe konmasını destekleyenlerden biriyim. Başka gençlerin önü açılsın diye, 26. dönem için adaylık başvurusunda bulunmadım. 25. dönem 1 Kasım'da bitmiş olacak, aslında bir engelimiz yok, 70'e yakın arkadaş olarak.

''DAVUTOĞLU'NUN BUNDAN HABERİ YOK''

Ben bu nedenle başvuruda bulunmadım. Ancak genel başkanımızın benim başvurmamamdan haberi yok. Nasıl karşılayacak bilemiyorum. Anlayışla karşılayacağını düşünüyorum. 25. dönemde 3 dönem sebebiyle aday olamamış arkadaşların engeli kalktı. Ancak bazı arkadaşlarımızın 26. dönemle ilgili yasağı başlıyor. 25. dönem birkaç ay sürüyor görüyorsunuz, erken seçim kararı alındı.

''BİR DÜZENLEME YAPMAYI PLANLIYORUZ''

Bu arkadaşlarımızla ilgili özel, geçici bir düzenleme yapma düşüncemiz var. Henüz netleşmiş değil. Muhtemelen tüzüğümüze geçici bir madde koyarak 25. dönemin tüzüğümüzdeki dönemden sayılmaması anlamına gelecek bir düzenleme yapmayı planlıyoruz. Henüz kesinleşmedi ama eğilim bu noktada.

''GÜÇ KAYBINA YOL AÇMAZ''

Öyle bir düzenleme yaparsak, bu seçimler dolayısıyla 3 döneme takıldığı için hiç kimse aday adaylığı ya da adaylık başvurusunda bulunma hakkından mahrum kalmayacak. 3 döneme takılmış 25. dönemde aday adayı olamamış arkadaşlardan da müracaat edenler var. Bunun partimizde güç kaybına yol açacağını düşünmüyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...