Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Haziran 2015 10:41

AK Parti - MHP koalisyonu zora girdi

Bahçeli'nin sert üslubunun kasıtlı olduğu ve erken seçim planları yaptığı belirtiliyor.

AK Parti - MHP koalisyonu zora girdi
koalisyon,devlet bahçeli,ak parti,üslup,

Tabanın yaklaşımına rağmen çok sert ve muhataplarınca "kabul edilmez" bulunan üslubu ile Bahçeli'nin tüm koalisyon seçeneklerine kapıları kapattığı belirtiliyor
Kulislerde gerçekleşmesine büyük olasılıkla bakılan AK Parti-MHP koalisyonu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin son konuşmalarında kullandığı üslup nedeniyle zora girdi. Türkiye önümüzdeki hafta başlaması beklenen koalisyon görüşmeleri ve öncesinde yaşanan değerlendirmelere kilitlenirken, tabanın yaklaşımına rağmen çok sert ve muhataplarınca "kabul edilmez" bulunan üslubu ile Bahçeli'nin tüm koalisyon seçeneklerine kapıları kapattığı belirtiliyor. Bahçeli'nin benzer üslubu CHP lideri Kılıçdaroğlu için de kullanması "muhalefette kalmak ya da erken seçime gitmek istiyor" değerlendirmelerine yol açtı. 
BU ÜSLUP İLE MASAYA OTURULMAZ
 AK Parti ve MHP'nin Suriye'de yaşananlar ve paralel yapı ile mücadele meselelerine yaklaşımlarının yakın olması, kamuda son dönemde MHP'ye yakın bürokratların önemli görevlere gelmeleri ve tabanların uyumlu olması koalisyon için "dokuların uyduğu" yorumlarına neden olmuştu. Ancak Bahçeli'nin özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik tutumu kulislerde "Doku uydu ama dil uymadı" yorumlarına yol açtı. Kaynaklar "Bahçeli'nin bu üslubu ile masaya oturulmaz" yorumu yaptı. MHP ile olası koalisyon ihtimalinin çıkmaza girdiği değerlendirmesi yapılıyor. Ankara'da siyasi partilerin yanı sıra bürokrasinin de gündemi koalisyon oldu. Edinilen bilgilere göre özellikle Adalet ve İçişleri bürokrasisi içindeki ülkücü kökenli bürokratlar AK Parti ile MHP'nin koalisyon yapmasını savunuyor. 
MHP'DE İBRE ERKEN SEÇİME DÖNDÜ

MHP'de seçim gecesinden başlayan sert mesajlar ve sonrasında sivil toplum örgütlerinin ziyaretleriyle yumuşayan hava yeniden gerildi. Meclis Başkanı seçiminin ardından koalisyon görüşmeleri için kapıyı açık tutacak olan partide artık hükümet kurulması ihtimalinin zayıf olduğu görüşü dile getiriliyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmeden sonra, "Türkiye erken seçime gidiyor" kanaati partide hâkim oldu. MHP dışındaki partilerin AK Parti ile koalisyonunu zayıf ihtimal gören MHP'de erken seçim beklentisi gündeme geldi. Bahçeli, MYK üyeleri, il başkanları ve belediye başkanlarına gerekirse 15 Kasım'da bir erken seçimin gündeme gelebileceğini, söylemişti

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...