Tgrt Haber
15 Şubat 2017 20:50

AK Parti'den Almanya'ya sert tepki

Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Almanya'da 4 imamın evinde "casusluk faaliyeti yürüttükleri" iddiasıyla arama yapılmasına ilişkin, "İmamlara yönelik ajanlık suçlamasıyla yürütülen bu soruşturma bir skandaldır ve açık bir iftiradır." dedi.

AK Parti'den Almanya'ya sert tepki
al parti,almanya,tepki,

Külünk, Beyoğlu'nda, Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde  gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün Türk-Alman ilişkilerine zarar verebilecek  bir adımın atıldığını belirterek, "Alman Federal Savcılığının talimatıyla  Almanya'da Türkiye Cumhuriyeti devletinin memurları olan ve Almanya'daki  vatandaşlarımızın dini hizmetlerine katkı sağlamak amacıyla görev yapan 4  imamımızın evlerine Sabah saatlerinde baskınlar düzenlendi, aramalar  gerçekleştirildi. İmamlara yönelik ajanlık suçlamasıyla yürütülen bu soruşturma  bir skandaldır ve açık bir iftiradır." diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, imamlık göreviyle gönderilmiş memuruna  yönelik böyle bir iftirayı kabul etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Külünk,  şunları söyledi:

"Reddediyoruz. Almanya bu girişimiyle Türk-Alman dostluğuna zarar  verecek bir skandala daha da imza atmış bulunuyor. Türkiye ile Almanya dost ve  tarihsel-stratejik müttefikliği olan iki ülkedir. Birinci Dünya Savaşı'nı  unutmadık. Bu savaşta Türkiye, Almanya ile birlikte hareket ettiği için ağır  bedeller ödedi. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Almanya'nın ekonomik kalkınmasında  en önemli etkenlerden birisi de Türkiye'den Almanya'ya giden vatandaşlarımızın  döktükleri alın teridir."

"Bunları Almanya'ya yakıştıramıyoruz"

Geçmişteki ilişkilere rağmen bugün Almanya'nın, ülkesindeki  milyonlarca Türk'ü yok sayarak Türkiye'yle dostluğuna zarar verecek her türlü  adımı attığına dikkati çeken Külünk, "Şansölye Angela Merkel, Sayın  Cumhurbaşkanımızı ziyareti sırasında ısrarla İslam ile terör kavramlarını yan  yana getirmek istedi. Ancak bugün İslam ile terör kavramlarının yan yana gelmesi  mümkün değil ama Almanya ile terörizmin yan yana gelmesi mümkündür. Çok açık  ifade ediyorum ki, FETÖ'yü koruyan, PKK'yı koruyan, illegal sol terör örgütlerini  koruyan ve onlara ev sahipliği yapan Almanya'dır. Maalesef, Almanya bugün  terörizmle, terörle ismi yan yana gelmiş bir ülke olarak tarih sahnesinde  anılacaktır. Dolayısıyla bunu da biz Almanya'ya yakıştıramıyoruz." ifadelerini  kullandı.

"Türkiye-Almanya dostluğuna Almanya'nın ihtiyacı var" diyen Külünk,  sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'siz Almanya asla İslam dünyasıyla güçlü bağ kuramayacak.  Türkiye'siz Almanya enerji yollarından hep uzakta kalacak bir ülkedir. Bugün  Trump sonrası eli ayağı karışan Avrupa ne yapacağını bilmez halde. Ne yapacağını  şaşırmış bir Almanya'nın Türkiye ile dostluğunun güçlenmesi gerekirken Türkiye  ile Almanya'nın dostluğuna zarar vermek anlamsızdır. Onun için imamlarımıza  yönelik ajanlık iftirasıyla yapılmış tüm adımların durdurulup onun yerine  Almanya'nın tez zamanda FETÖ terör örgütü ve PKK üyelerini sınır dışı etmesini  bekliyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...