Tgrt Haber
18 Nisan 2015 16:29

AK Partili adaylara ilginç talimat

Sosyal medyayı kullanan seçmen sayısının 23 milyon olduğu belirtilirken, bu kişilere ulaşmak için adaylara taktikler verildi.Milletvekili adaylarına verilen talimatlar içinde twitter'da bir süre önce hesap açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takip edilmesinin de yer alması dikkat çekti.

AK Partili adaylara ilginç talimat
ak aprti, aday, vekil, twitter, erdoğan,

AK Parti, milletvekilleri adayları için, "İletişim stratejisi" kılavuzu hazırladı. Kılavuzun giriş bölümünde, "Ülkemizde 37,7 milyon internet kullanıcısı bulunmaktadır. 18 yaş ve üstü seçmen niteliğine sahip kullanıcıların sayısı ise yaklaşık 23 milyon’dur. İnternet, geniş kitlelere ulaşmak isteyen tüm kurum ve kişiler için olmazsa olmaz medya araçlarından birisidir. Seçmen niteliğine sahip internet kullanıcılarının hemen hepsinin sosyal medyada aktif oldukları bilinmektedir. Dijital ve sosyal medya platformlarının kullanımında belirli standartların takip edilmesi kurulan iletişimin etkisini yükseltmede önemli bir rol oynamaktadır" denildi.
19 başlıkta uyarı
Adaylara 19 başlıkta yapmaları gerekenler de anlatıldı. Milletvekili adaylarından sosyal medyayı kullanırken uymaları istenen bazı kurallar şöyle:
ANALİZ EDİN: Yapılan her aktivite, günlük olarak raporlanmalı ve seçmenlere erişimin performansı sık sık gözden geçirilmelidir. Adaylar her bir mecranın kendi istatistik ve raporlama servisinden faydalanabilir.
SORULARA HAZIRLIKLI OLUN: Kullanıcılardan gelen mesajlar, dijital seçim ekibi yetkilileri tarafından değerlendirildikten sonra hızlı bir şekilde cevaplandırılmalıdır. Kullanıcılarla herhangi bir polemiğe girmeden gelecek her soru ve yorum yanıtlanmalıdır. Kutlama ve tebrik mesajları ile sosyal medya kullanıcılarına ulaşılmalıdır.
SAMİMİ OLUN: Samimi ve sıcak bir üslupla hitap edilmelidir. Diyalog saygı çerçevesinde kurmalıdır. Hesaplar herkesin erişimine açık olmalıdır. Ülke ve dünya gündemi takip edilmelidir.
ERDOĞAN'I TAKİP EDİN: Cumhurbaşkanı, Başbakan, AK Parti kurumsal hesapları, adaylar, ulusal yayın organları, kanaat önderleri, diğer partilerin milletvekili adayları takip edilmeli. Spekülasyona neden olacak hesapları takip etmekten kaçınmalıdır. Kampanyada aday ve Başbakan’ın fotoğraflarının birlikte kullanılması durumunda, adayın fotoğrafının kılavuzda belirlenen Başbakan’ın fotoğraflarıyla ve fotoğraflarındaki kıyafetleriyle uygun renkte olması gerekmektedir.
HACKERLARA ÖNLEM: Etkinlik esnasında seçmelerin e-posta ve sosyal medya bilgilerini toplayarak takibe almalı ve iletişimini sürdürmelidir. Kampanya süresince kullanılacak dijital ve sosyal medya hesaplarının güvenliği büyük önem taşımaktadır. Bu yüzden kullanıcı bilgileri ve şifrelerinin başkalarıyla paylaşılmaması gerekmektedir. Hesapların başkaları tarafından ele geçirilmesi durumunda derhal profesyonel uzmanlar ve güvenlik birimleri konuyla ilgili bilgilendirilmelidir.
MAHREMİYET UYARISI: Özellikle fotoğraf ve video kullanımı sırasında insanların özel hayatlarına son derece dikkat etmelidir. Hem seçmenle hem de diğer partilerle herhangi bir tartışmaya girilmemelidir. Seçmenlerle diyalog esnasında kararlı olunmalı ve bu kararlılık nazik ve kibar bir dille iletilmelidir. Hakaret, kötü söz ve argo içeren sözler kullanılmamalıdır. Bu türden mesajlara kesinlikle aynı tarzda cevap verilmemelidir. Adaylar, yaşam tarzı ve kültürel unsurlarla ilgili içerik paylaşırken farklı değerlere saygı göstermelidir.
FANATİZM UYARISI: Adaylar, şehrin (ya da kendi seçim bölgelerinin) amatör ve profesyonel spor kulüplerinin maçlarına gitmeli ve halkla bütünleşerek coşkuyu paylaşmalıdır. Adaylar özellikle aday oldukları bölgenin spor takımlarını destekleyen içerikler oluşturmalı ve fanatizmden kaçınmalıdır. Adaylar içerik paylaşımı konusunda aşırıya kaçmamalıdır.
Adıyla hitap edin
AK Parti, sosyal medya dışında adayların genel olarak yürütecekleri kampanyanın kurallarını da belirledi. Buna göre, adaylara şu uyarılar yapıldı:
ÇEVREYE DUYARLI OLUN: Kampanya süresince kullanılacak bütün dokümanlar, renk uyumu, yazı karakteri ve ebat açısından birbiriyle uyumlu olmalıdır. Kullanılacak materyaller estetik ve kolay algılanabilir olmalı. Görüntü, ses ve gürültü kirliliğine sebebiyet verilmemelidir. Ak Parti çevreye duyarlı bir seçim çalışması yürütecektir.
MERKEZDE OLUN: Seçim büroları merkezi noktalarda kurulmalı ve büroların kullanımı engelli vatandaşlarımız da düşünülerek işlevsel hale getirilmelidir. Ak Parti teşkilatlarına gelen seçmenlerin yaş, meslek ve öğrenim durumlarını içine alan bilgiler not edilmelidir. Sorularını cevapsız bırakmamak, iletişimi sürekli kılmak için telefon numaraları ve e-mail adresleri temin edilmelidir. Seçmen tepkilerinin ölçülmesi ve teşkilatlarda çalışma disiplininin sağlanması açısından, sabah-akşam günlük durumu değerlendiren toplantılar yapılmalıdır.
HİYERARŞİYİ BOZMAYIN: Seçmenlerin Ak Parti ile ilgili soracakları sorularda, teşkilatlardaki ve seçim bürolarındaki görevliler yetersiz kaldıklarını hissettikleri anda, hiyerarşik yapıyı bozmadan diğer görevlilerden yardım almalıdır. Kadınların kullandığı promosyonürünler erkeklere, erkeklerin kullandığı ürünler kadınlara verilmemeli; çocukların kullanabileceği promosyonlar ise gençlere dağıtılmamalıdır.
ADIYLA HİTAP: Aday, propaganda çalışmaları sırasında tanıdığı insanlara mutlaka adıyla hitap etmeli, sıcak, saygılı ve güler yüzlü davranmalıdır. Yapılan miting ve toplantılarda düzen ön planda olmalı. Seçim yasaklarına uyulmalıdır. (Kıvanç El/Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...