Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Nisan 2015 16:09

Akdoğan, 'Önce kendi geçmişlerine baksınlar'

Yalçın Akdoğan, Obama ve Putin'in açıklamalarına ilişkin, 'Önce bir kendi geçmişlerine baksınlar. Geçmişte yaptıkları katliamların kuyruk acısıyla suça ortak arıyorlar' dedi.

Akdoğan, 'Önce kendi geçmişlerine baksınlar'
yalçın akdoğan,

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamalarına ilişkin, "Önce bir kendi geçmişlerine baksınlar. Geçmişte başka milletlere, kendi vatandaşlarına yaptıkları zulümlerin, katliamların, soykırımların kuyruk acısıyla kompleksiyle bugün herkes böyle yapmış gibi bir edayla suça ortak arıyorlar. Bunlar, kendi geçmişlerine, kendi yaptıklarına baksınlar." dedi.

Akdoğan, "Suriye'de yüz binlerce insan katledildi. Keşke Putin, bununla ilgili bir açıklama yapsaydı, Esed'i kınayabilseydi, bu acıları paylaşabilseydi. Bunları kınayan biziz. Acıları paylaşan, 2 milyon insana kucağını açan biziz. Bu acılar karşısında sessiz kalanlar, çıtını çıkarmayanlar, geçmiş hadiseler üzerinden farklı beyanatlar içerisine giriyorlar. Bunlar, kabul edilemez. Bütün milletler bir araya gelelim, geçmiş acıları düşmanlığı kışkırtmak için değil dostluğu nasıl geliştirebiliriz diye kurmaya çalışalım." şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...