Tgrt Haber
30 May 2016 20:21

Akşener, 'Yıllardır buna karşı çıktım'

Eski MHP milletvekili Akşener, "Yıllardır MHP'nin genel başkanı bazıları tarafından 'ülkücüleri sokaktan çekti' diye alkışlandı. Buna yıllardır karşı çıktım." dedi.

Akşener, 'Yıllardır buna karşı çıktım'
akşener, mhp, ülkücüler,

Eski MHP milletvekili Meral Akşener, Ordu'nun Altınordu ilçesindeki bir düğün salonunda yaptığı konuşmasında, "19 Haziran'da önce tüzük kurultayı, daha sonra da seçimli kurultayı yapmak üzere bugün bir karar verildiğini belirterek, "Allah'ın izniyle bu kurultayımızı hep birlikte gerçekleştireceğiz. Özellikle belirtmek isterim ki bu 19 Haziran'ı getiren sizlersiniz. 19 Haziran'a çok çileli yoldan geldik. Tahmin edemediğimiz engellerle, tuzaklarla, iftiralarla, hakaretlerle, tehditlerle karşılaştık." değerlendirmesinde bulundu.

Üst kurul delegelerine her türlü baskının yapıldığını ileri süren Akşener, "Bu 854 delegemiz dedi ki 'Biz bu kongreyi yapacağız.' Bu 854 delege yerinde durarak adeta bir tarih yazdı. Türk demokrasisine, Türk Cumhuriyeti'ne, Türk devletine ve hukukun üstünlüğüne hak aramanın nasıl bir şey olduğunu, herkese, dost düşman bütün Türk milletine gösterdiniz. Milletimiz size şükran duyuyor. Bütün delegelerimize teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

"MHP'nin genel başkanı 'ülkücüleri sokaktan çekti' diye alkışlandı"

Akşener, üst kurul delegelerin Türkiye'deki korkuyla savaşmanın ne olduğunu herkese gösterdiğini savunarak, şunları söyledi:

"Yıllardır MHP'nin genel başkanı bazıları tarafından 'ülkücüleri sokaktan çekti' diye alkışlandı. Buna yıllardır karşı çıktım. Ülkücüler sokakta insan dövenler değildir. Ülkücülerin her biri, bir kütüphane okumuş insanlardır."

Başbakanlığa talip olduğunu ifade eden Şener, şöyle konuştu:

"O koltuğu istiyoruz. Biz Meclis başkanlığına da talibiz. O koltuğu da istiyoruz. Biz Cumhurbaşkanlığı koltuğuna da talibiz. Milletvekilliğine gelince 276'yı geçen sayıda milletvekilliğine de talibiz. Bunların hakkımız olduğunu düşünüyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...