Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Kasım 2017 14:04

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna oldu | Mustafa Tuna kimdir?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasının ardından yerine kimin geleceği merakla bekleniyordu. Melih Gökçek'ten boşalan göreve Mustafa Tuna geldi. Bir dönem Ankara'da milletvekilliği yapan Mustafa Tuna kimdir? Kaç yaşındadır? Nerelidir? Mustafa Tuna ile ilgili bilgiler Haberimizde mevcuttur.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna oldu | Mustafa Tuna kimdir?
mustafa tuna,mustafa tuna kimdir,ankara adayı,melih gökçek,ankara büyükşehir belediyesi başkan adayı,mustafa tuna kim,mustafa tuna nereli

Mustafa Tuna kimdir? Melih Gökçek'in istifasının ardından herkesin merakla beklediği isim belli oldu.Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yerine kim geçicek isim merakla bekleniyordu. Yapılan oylamada Mustafa Tuna Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Mustafa Tuna ile ilgili merak ettikleriniz haberimizde bulabilirsiniz.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna oldu | Mustafa Tuna kimdir?

MUSTAFA TUNA KİMDİR?

Mustafa Tuna 1957 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde öğrenim gördü. Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Louisiana State Üniversitesi'nde de yüksek lisans eğitimi aldı. 1998 senesinde de doçent unvanı aldı. Bunun yanında İTÜ Mezunları Eğitim Vakfı Başkanlığı, Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği Üyeliği, AGİTPA Türk Grubu Üyeliği ile Su Kirlenmesi Araştırmaları ve Kontrolü Türk Milli Komitesi Üyeliği de yaptı. 2002 yılında yapılan Türkiye genel seçimlerinde de Ankara milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. 2009-2014 yerel seçimlerinde de Sincan belediye başkanı oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna oldu | Mustafa Tuna kimdir?

TEMAYÜLDEN BİRİNCİ ÇIKMIŞTI 

 Geçen cumartesi günü gerçekleşen temayül yoklamasında Mustafa Tuna birinci çıkmıştı.Açıklamanın ardından  Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi yeni başkanı seçmek için  toplanacak. CHP ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde aday göstermedi. 

SEÇİM İLK TURDA SONUÇLANABİLİR

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılacak seçimde başkanın seçilmesi için ilk iki turda, salt çoğunluk, yani 94 oy aranacak. Belediye Meclisi'nde AK Parti'nin sandalye sayısı 100. Bu sayı, başkanın ikinci tura kalmadan seçilmesine yetiyor. CHP ve MHP ise aday çıkarmayacak, seçime katılmayacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na 28 Ekim'de istifasını açıklayan Melih Gökçek'in yerine Ali İhsan Ölmez vekalet ediyor.

TUNA'DAN İLK AÇIKLAMA 

Adaylığı açıklanan Tuna'dan açıklama yaptı. Destek isteyen Tuna, "Bu güvene layık olmak üzere bundan sonra da hep beraber el ele çalışacağız. Melih başkana hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ben tekrar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağolun varolun" dedi. 

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna oldu | Mustafa Tuna kimdir?

EN ÇOK OYU ALAN İSİM

Adayların ilk iki turda Belediye Meclis Üyeleri'nin 3'te ikisinin oyunu alması gerekiyor. Eğer bu rakama ulaşılamazsa, üçünü tur oylamada salt çoğunluk aranacak. Oylama 4. tura kalırsa, en çok oyu alan isim Ankara'nın yeni Büyüksehir Belediye Başkanı olacak.

MELİH GÖKÇEK'E BAŞARILAR DİLEDİ

Ankara'nın siyasetin, büyük kararların ve icraatların hayata geçirildiği önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Kaya, "Bu merkezimize bugüne kadar hizmet eden bütün kardeşlerimize teşekkür ederken başta Melih Gökçek kardeşimiz olmak üzere, bu şehirde kimin bir hayrı varsa Allah onlardan razı olsun. Melih Bey'e de bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum." ifadesini kullandı. Kaya, AK Parti'nin bir reform partisi olduğuna değinerek, "Belediyelerde bir değişimden bahsediyoruz. Halkımızın bugüne kadar bize verdiği kanaat, değerlendirmelerde bir değişimin, gelişimin, reformun işaret ışıklarını yaktıklarını ya da taleplerini ilettiklerini gördük." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...