Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 May 2016 12:03

Bahçeli, '19 Haziran tarihini tanımıyoruz'

MHP lideri Bahçeli, Çağrı Heyetinin 19 Haziran olarak açıkladığı olağanüstü kurultay tarihini tanımadıklarını söyledi.

Bahçeli, '19 Haziran tarihini tanımıyoruz'
devlet bahçeli, mhp, grup toplantısı,

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti, devlet ve millet olarak bir beka sorunuyla yüz yüzedir. Maruz kaldığımız suikastın hedefi, Türkiye’nin milli birliği ve kardeşliğidir” dedi. MHP lideri Bahçeli, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Türkiye’nin geçmişinde rejim sorunları yaşandığını belirterek, Türkiye’de milli iradeye sırt çeviren uzlaşmaz siyasetçilerin elinde kötü yönetildiği devirlere şahit olunduğunu hatırlattı. Bahçeli, “Yıllardır can ve mal kayıplarının neden olmuş olduğu bölücü terör ve siyasal bölücülüğün siyasi ihmal ve idaresizlikle mesafe ayırdığı ortadadır. Türk milletinin güvenliği ve kardeşliğinin hilafına yaşanan bu talihsiz dönemler hüzünle hatırlanmaktadır. Bugün bir ateş çemberinden geçmekte olan Türkiye Cumhuriyeti, devlet ve millet olarak bir beka sorunuyla yüz yüzedir. Maruz kaldığımız suikastın hedefi, Türkiye’nin milli birliği ve kardeşliğidir. Türkiye’yi etnik tuzakların içine çekmek isteyen küresel oyunun ve aktörlerinin niyeti ortaya çıkmıştır. Bu sinsi oyunun amacı, Türkiye’yi kimlik tahrikleriyle kavga ve iç çatışma ortamına çekerek geleceği karartmak ve dönüşü olmayan bir yola milletimizi hapsetmektedir. Türkiye’nin milli hassasiyetini ve dayanışma ruhunu kaybetmesinin, topyekun millet olarak geleceğini yitirmesi olacağını sorumluluk mevkiinde bulunanlar ya görmemekte ya da görmek istememektedir” ifadesini kullandı.

Bahçeli, şunları kaydetti:

“Bugün bölücü heveslere cesaret vererek, ümit aşılanarak, açık çek ve taviz listeleri sunularak gelinmiştir. Dürte dürte uyandırılan etnik tahrikler terörizm alan tutmuş, şahadetlerle sonuçlanan kanlı boğuşma ülkenin geneline yayılmıştır. Artık terörün iğrenç tesirinden hiç kimse muaf ve uzak değildir. Türkiye’nin bir bölgesi, Türk vatanın bir yöresi resmen bıçak altına yatırılmış, bölünme ameliyatına alınmıştır. Milli birlik ve huzurumuza kast eden hainler, bunlara destek veren iç ve dış kaynaklı mahfiller ur gibi etrafımızı sarmıştır ve Türkiye’yi kıskaca almışlardır. Bu kıskaç korkarız ki önümüzdeki dönemde daha da daraltılacaktır. Bölücü dayatmaların daha fazla cüret kazanmasıyla iç gerginlik çok daha tehlikeli boyutlara taşınabilecektir. Yıllardır süregelen taciz ve provokasyonlar, tam bir kaos ortamını karşımıza çıkaracaktır. Gelişmeler ve öngörülerimiz maalesef bu yöndedir. Milletimizin tarihi çıkar ve emanetleriyle çelişen kadroların bu ülkede siyasi istikrar unsuru olamayacağı geldiğimiz bu aşamada nettir, bu su götürmez bir gerçekliktir. Bundan zarar görecek olan aziz milletimizin sosyal dokusu ve bin yıllık kardeşliği olacaktır. Türkiye içeride hırpalanacak, giderek daha fazla kan kaybedecektir. Dışarıda sıkışacak, daha çok zemin ve mevzi yitirecektir. Ülkemizin bu yükü taşımaya tahammülü kalmamıştır. Bıçak kemiğe dayanması şöyle dursun, çoktan girmiştir.”  

KURULTAY SORUSUNA YANIT 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerin kurultaya ilişkin “Yeni bir mahkeme yolu mu görünüyor?” sorusu üzerine, “Onu da siz takdir edin. Çünkü hakkımızda çok şeyler yazıyorsunuz” dedi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM'deki partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bahçeli, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin kanunun henüz Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanmamasına ilişkin soruya, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın yasama organından gelen konuları imzalamakla ilgili belli bir süresi vardır. Demek ki bugüne kadar bir haftalık süreyi kullanmıştır. Önümüzdeki bir hafta diğer süreyi de değerlendirerek imzalayacağı umudundayım. Çünkü Meclis’ten 376 milletvekilinin desteğiyle dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik anayasa değişikliği kabul edilmişti. Tersine çevirecek bir irade söz konusu olursa Meclis'in altında veya üstünde bir pazarlık söz konusu olmuş demektir” karşılığını verdi.

Kurultay tarihi olarak 19 Haziran’ı tanımayacaklarını söylediklerini hatırlatan gazetecinin “Yeni bir mahkeme yolu mu görünüyor?” sorusu üzerine ise Bahçeli, “Onu da siz takdir edin. Çünkü hakkımızda çok şeyler yazıyorsunuz” ifadelerini kullandı. Bahçeli, 19 Haziran’da kurultaya gidecekler hakkında disiplin işlemi yapılıp yapılmayacağı sorusunu yanıtsız bıraktı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...