Tgrt Haber
10 Haziran 2018 23:17

Bakan Albayrak: Terör örgütlerinin hepsinin ipi dışarıda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 81 milyonun omuz omuza ve yek vücut olmasıyla Türkiye'yi bölmeye çalışanların oyununun bozulacağını belirterek, "Yoksa, terör örgütleri PKK Kürt, FETÖ Türk, DEAŞ Kürt. Ne Kürt, ne Türk ne de Arap. Hepsinin ortak özelliği iplerinin dışarı olan terör örgütleri olması. Bu anlamda, kimin kiminle iş tuttuğunu görerek, 24 Haziran'da kimlerin ne beklenti içinde olduğunu çok net görmemiz lazım." dedi.

Bakan Albayrak: Terör örgütlerinin hepsinin ipi dışarıda
berat albayrak,

Albayrak, Üsküdar Belediyesi tarafından Katar Hayır Derneği'nin  desteğiyle organize edilen iftar programına katıldı.

Sahil yolunda 2 kilometrelik alanın trafiğe kapatılarak oluşturulan  iftara 50 bin kişinin üzerinde katılım gerçekleşti. İftar masalarını gezerek  vatandaşlarla sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Albayrak, vatandaşlarla  fotoğraf çektirdi.

Albayrak, burada yaptığı konuşmada, dünyanın incisi olarak  nitelendirdiği Üsküdar'daki muhabbet sofrasının Türkiye'deki birlik ve beraberlik  duygusunu çok güzel yansıttığını söyledi.

Eskilerin "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" sözünü anımsatan  Albayrak, 24 Haziran seçimlerine giderken çok yoğun bir laf kalabalığının ve  vaatlerin olduğunu dile getirdi.

Albayrak, eskiden seçim vaadi olarak anahtar verildiğini fakat bu  vaatlerin AK Parti'nin yaptıklarından sonra eski Türkiye'de kaldığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Birilerinin hayalleri bizim  icraatlarımıza ulaşamadı" şeklindeki cümlesini hatırlatan Albayrak, geçen hafta  çok titiz bir çalışma sonucunda borun ham maddede tonunu 200 dolardan stratejik  ürüne dönüştüğünde tonunu 400 bin dolara çıkaracak stratejiyi açıkladıklarını anlattı.

Albayrak, yüksek teknolojili bor ürünlerinin tank, helikopter, nükleer  santrallerdeki soğutucu çubukları gibi birçok önemli alanda kullanıldığını  belirterek, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin "Bordan cam  üreteceğiz." yönündeki açıklamasını eleştirdi.

Borcamın 10 yıllar önce üretildiğine dikkati çeken Berat Albayrak,  "Sizin vizyonunuz buysa vah ki ne vah. Danışmanların da mı yok? İnsan üzülüyor.  'Çok iyi ekonomi ekibi var, vizyon, strateji ekibi var' deniyor ama bunun 10  yıllar önce üretildiğini kendisine söyleyen bir danışman yok mu etrafında? AK  Parti döneminde Türkiye'nin nereden nereye geldiğiyle ilgili yüreğinde vicdanı  olan her insanın şunu hayal etmesi gerektiğini düşünüyorum. 15 sene önce bu ülke  neredeydi, bugün nerede? Hastaneler, yollar, havaalanları, köprüler,  metrolar,  bunlar icraat kısmı. İnsansız Hava Araçları, Silahlı İnsansız Hava Araçları,  yerli sondaj gemimiz, ATAK gibi birçok anlamda nereden nereye geldik. Hepsi büyük  ve güçlü Türkiye ideali için, sizlerin refahı huzuru için." diye konuştu.

Albayrak, on binlerce Üsküdarlının dünyanın en güzel manzarasında  muhabbeti paylaştığını, bölgenin ve dünyanın göz bebeği Türkiye'nin ne kadar  güçlü olursa o kadar önemli olduğunu dile getirdi.

Bu coğrafyada son 15 yılda Türk, Kürt, Arap demeden kadın, erkek,  çocuk 2 milyondan fazla kişinin öldüğüne ve bölgenin bir ateş çemberinde olduğuna  işaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, konuşmasını şöyle  tamamladı:

"Bölgemiz ateş çemberi. Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozmaya,  yıkmaya çalışanların tek hedefi var ki o da bizim birlik ve beraberliği. Bütün bu  oyuna bozacak olan da tek güç var. O da sizin bu muhabbet sofrasında verdiğiniz  fotoğraf gibi tüm Türkiye'nin 81 milyonun yek vücut olarak omuz omuza beraber  olması. Yoksa, terör örgütleri PKK Kürt, FETÖ Türk, DEAŞ Kürt. Ne Kürt, ne Türk  ne de Arap, farketmez. Hepsinin ortak özelliği iplerinin dışarı olan terör  örgütleri olması. Bu anlamda, kimin kiminle iş tuttuğunu görerek, 24 Haziran'da  kimlerin ne beklenti içinde olduğunu çok net görmemiz lazım. Bu kardeşliğin daim  olması, büyük ve güçlü Türkiye yolunda ilerlemesi temennisiyle. İftarınızı ve  Kadir Gecenizi tebrik ediyor, yaklaşan Ramazan Bayramı'nızı kutluyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...