Tgrt Haber
04 Şubat 2018 12:10

Bakan Demircan: 63 hastanede gece 23'e kadar personel çalıştırılacak

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan: Yoğunluk yaşanan 63 hastanede gece 23'e kadar ek sağlık personeli çalıştırılacak. İhtiyaç duyulan yerlerde yoğun bakım yatak sayısı arttırılacak"dedi.

Bakan Demircan: 63 hastanede gece 23'e kadar personel çalıştırılacak
Ahmet Demircan,

Acil servislerle ilgili düzenleme hakkında konuşan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Türkiye genelinde günde ortalama 1 buçuk milyon kişi hastanelerde muayene oluyor. Bu sayı İstanbul'da yaklaşık 300 bin kişi. Ve yine sadece İstanbul'da günde 45 bin kişi acil servislere başvuruyor" dedi. Yoğunluk yaşanan 63 hastanede gece 23'e kadar ek sağlık personeli çalıştırılacağını açıklayan Bakan Demircan, "İhtiyaç duyulan yerlerde yoğun bakım yatak sayısı arttırılacak. Hizmetin ilk başlayacağı 63 hastanenin özelliği acil servislerinde günde bin kişiden fazla hastaya bakılıyor olması. Yeni sistem kısa süre sonra tüm hastanelerde uygulanmaya başlayacak" diye konuştu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...