Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Ocak 2018 15:52

Bakan Eroğlu: Kürt kardeşlerimiz 'İyi ki geldiniz sizi bekliyorduk' diyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Kimse bizden bu harekatın sonlandırılmasını istemesin. En son terörist etkisiz hale gelinceye kadar bu operasyon devam edecek." dedi.

Bakan Eroğlu: Kürt kardeşlerimiz 'İyi ki geldiniz sizi bekliyorduk' diyor
bakan eroğlu,

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bazı temaslarda bulunmak üzere geldiği Bolu'da Vali  Aydın Baruş'u makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Valilik'teki Abant Toplantı Salonu'na gelen Bakan  Eroğlu, burada bakanlığının 2017 yılında yaptığı ile 2018'de devam edecek  çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgi verdi, sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin sorusu üzerine Eroğlu,  operasyonunun planlandığı gibi devam ettiğini belirterek, "Bu hakikaten  gerekliydi. Çünkü neticede gerek Birleşmiş Milletler'in aldığı karar gerekse  özellikle ülkemiz hudutlarının korunması açısından elzem bir operasyondu,  harekattı. Dolayısıyla bu harekata karar verildi. 20 Ocak'ta başladı. Kahraman  ordumuz şu anda önemli merkezlerde dağları da ele geçirdi. Şanlı bayrağımız oraya  dikildi." diye konuştu.

Bakan Eroğu, Türkiye'nin, sınırlarında bir terör örgütünün koridor  oluşturmasına asla izin vermeyeceğini vurgulayarak, "Böyle bir şey yok. Acaba,  Amerika, Meksika yanında böyle bir terör devleti kursa buna razı olur mu? Kusura  bakmasınlar. Dolayısıyla bu bizim bekamız açısından fevkalade önemli. Sonuna  kadar gideceğiz. Kararlıyız. Kahraman ordumuz gereğini yapıyor." ifadelerini  kullandı.

Eroğlu, 80 milyon vatandaşın, Türk ordusunun arkasında olduğunu  kaydederek, şöyle devam etti:

"Gittiğim her yerde vatandaşlarımız; 'Bizi de askere alsınlar. Biz de  gidelim.' diyor. 85 yaşındaki vatandaş daha geçenlerde 'Beni de askere alsınlar.  Ben de gideceğim.' dedi. 'Anadolu'daki herkes bunun arkasında.' diyor. Kimisi  askerimiz üşümesin diye örgü örüyor, kimisi yemek yapıyor. İşte millet bu. Tek  bir vücut halinde bu harekata millet katılıyor. Duaları ile katılıyor."

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürüttüğü harekata sadece Türkiye'de  değil, Afrika, Orta Asya, Azerbaycan ve Bosna Hersek’teki insanların da duaları  ile destek verdiğini anlatan Eroğlu, oralardaki insanların Türkiye'yi gönül  coğrafyalarının son kalesi olarak gördüğünü dile getirdi.

"KÜRT KARDEŞLERİMİZ, 'İYİ Kİ GELDİNİZ. SİZİ BEKLİYORDUK.' DİYOR"

Eroğlu, bu harekatın Türkiye'nin beka meselesi olduğunu da belirterek,  "Dolayısıyla bunu dimdik ayakta tutmamız gerekiyor. Ne gerekiyorsa yapacağız.  Kimse bizden bu harekatın sonlandırılmasını istemesin. En son terörist etkisiz  hale gelinceye kadar bu operasyon devam edecek." dedi.

Bazı kesimlerin Zeytin Dalı Harekatı'nın o bölgede yaşayan Kürtlere  karşı yapıldığı yönünde söylemleri olduğunu da anımsatan Eroğlu, şunları  kaydetti:

"Bu sanki oradaki Kürtlere karşı gibi bir algı yapılıyor. Hayır.  Oradaki Kürtler çok memnun. Öyle haberler geliyor ki, oradaki Kürt kardeşlerimiz,  'İyi ki geldiniz. Sizi bekliyorduk.' diyor. 'Bu hainlerin, bu imansızların  zulmünden bizi kurtardınız.' diyor. Mesele o mesele değil. Oradaki insanlar  katil, uşak, özellikle Batı'nın bir nevi ajanları. Onların piyonları şeklinde  mücadele ediyor. Onu bilesiniz. Zaten Batı'dan bazı özel silahlı insanlar da  geliyor bu olaya destek vermek için. Ama kahraman ordumuz her şeyin üstesinden  gelecek güçte ve kudrettedir. Allah’ın izniyle bu operasyon devam edecek. Şu anda  zaten gerekli kritik noktalar da alındı."

Dün ele geçirilen Burseya Dağı'nda, tüneller açıldığını ve betonarme  gözetleme kulelerinin bulunduğunu kaydeden Eroğlu, "Bu onların yapacağı şey  değil, Oradan Kilis'imize ateş ediyorlardı, füze gönderiyorlardı. Bu silahları  kim veriyor? Bunları kim yaptı? Onu da milletimizin takdirine sunuyorum."  değerlendirmesinde bulundu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Zeytin Dalı Harekatı'nın  büyük bir zaferle neticeleneceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bizim hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok. Bunu defalarca söyledik.  Biz sadece orada huzur ikliminin oluşması için çalışıyoruz. Oradaki insanlar  gönül coğrafyamızın insanları. Dolayısıyla oraya huzur gelsin istiyoruz. Terörden  arınsın istiyoruz. Yoksa onların topraklarında gözümüz yok. Nitekim dikkat  ederseniz, Fırat Kalkanı Operasyonu'nda yüz binlerce kişi o alana kendi  topraklarına gitti. Şimdi huzur içinde yaşıyorlar. Şanlı bayrağımızın gölgesi  altında ama Suriye topraklarında tamamen sulh ve sükun içinde işleri, güçleri ile  meşgul; canlarından, ırzlarından, namuslarından mallarından emin bir şekilde  yaşıyorlar. O bakımdan bizim burada yapacağımız şey de 3,5 milyon insan şu anda  Türkiye’de, mülteci durumda. Ve neticede onların oraya dönmesini, huzur içinde  yaşamasın temin edeceğiz. Bunu sağlayacağız. Dolayısıyla Özgür Suriye Ordusu da  bunun için çalışıyor. Onlar da oranın Suriyeli vatansever insanları."

GÖLCÜK TABİAT PARKI İHALESİ

Bakan Eroğlu, bir basın mensubunun, Gölcük Tabiat Parkı ihalesinin  iptalinin nedenini ve bundan sonraki süreçte neler yapılacağı yönündeki sorusunu  da yanıtladı.

Gölcük’ün içerisinde bulunan su toplama alanı içinde bir şey yapılacak  sanıldığını ifade eden Eroğlu, "Aslında o öyle değil yapılacak şey. Bu istismar  edildi. Yapılacak şey özellikle orman evi dediğimiz şeyler. Ağaç kesmeden biz  bunu Uludağ’da yaptık. Hiç ağaç kesmeden, ağaçlar arasında vatandaşların  geleceği, oturacağı, kalacağı güzel mekanlar yapılmak isteniyordu. Ama bu  teklifler uygun görülmediği için belediyemiz ihaleden çekti." dedi.

İlgili tüm kurum ve kuruluşlardan görüş alınarak bölge ile ilgili bir  plan yapıldığının da altını çizen Eroğlu, "Orman köşkü deyince onlar büyük  köşkler sandı. Buna bungalov diyorlardı. Basit yani, kır evi. Ama ben bungalov  kelimesini sevmediğim için orman köşkü diye söylemiştim. Köşk dediğimiz öyle köşk  değil. 2 odalı içinde tuvaleti olan, yatacak yeri olan küçük evler." şeklinde  konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Gölcük Tabiat Parkı'nda bir tek  ağacın bile kesilmesinin söz konusu olmadığına vurgu yaparak, şu bilgileri verdi:

"Gölü de tahrip edecek bir plan değil. Hatta oradaki baskıyı, yoğunluk  baskısını biraz dışarı atmak için yaptık. Çünkü, ben geçenlerde geldiğimde baktım  ki oturacak yer yok. İğne atsan yere düşmeyecek. Sosyal birtakım imkanlar da  yeterli olmuyor. Cumartesi pazar oturacak yer bulunmuyor. İnsanları ağırlamak  için orman içerisinde sosyal donatıları, tuvaleti, oturacak yeri, çay içeceği bir  yer, kalmak için de küçük bir kır evi ihtiyacı var. Bunu özellikle ihtiyaca  binaen yapıyoruz. Bu da dünyada her yerde uygulanan bir sistemdir. Her yerde  vardır. Sanılmasın ki burada ağaçlar kesilecek. Muazzam köşkler yapılacak. Öyle  bir şey yok. Orman köşkü dediğimiz şey kır evi. Yabancı dilde de bungalov."

İptal edilen ihalenin tekrar yapılıp yapılmayacağı konusuna ilişkin  ise Bakan Eroğlu, belediye yetkilileri ile yapacakları görüşmeler sonrasında  belirleneceğini söyledi.

Eroğlu, buradaki açıklamasının ardından Bolu Belediyesi'ne geçti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...