Tgrt Haber
03 Eylül 2017 17:35

Bakan Özlü'den Antarktika'da üs açıklaması

Antarktika'da kurulması planlanan bilimsel araştırma üssü hakkında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "İkinci seferimizi inşallah Kasım ayından sonra orada yaz mevsimi olduğu için Aralık ayı gibi düzenleyeceğiz. Ulusal programımızı hazırlayacağız" dedi.

Bakan Özlü'den Antarktika'da üs açıklaması
bakan özlü,,antartika,

Düzce Üniversitesi (DÜ) bünyesinde kurulan Teknopark'ın inşaatını inceleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Teknopark'ın toplam 14 bin metrekare kapalı alanı olacağını vurgulayan Özlü, şöyle konuştu:

"Geçen yıl Aralık ayında Düzce Üniversitesi Teknoparkı'nın yapımına karar verdik, Mart ayında inşaata başladık, inşaat çok hızlı ilerliyor. İnşallah Kasım ayında bu inşaat bitecek, açılışını yapacağız. Bu teknopark tamamlandığında, başlangıçta 600 kişi, genelde bin kişi istihdam olacak. Önümüzdeki günlerde Teknopark Genel Müdürümüz, bu teknoparkta önemli firmaların yer alması için girişimlerde bulunacak. Bu teknopark, bölgenin en iyi teknoparkı olacak."

Özlü, Antarktika'da bilim üssü kurmak için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Şu anda ulusal araştırma programımızı yazıyoruz. İstanbul Teknik Üniversitesi'nin öncülüğünde, Türkiye'nin birçok üniversitesinden araştırmacılar,  Türkiye'nin Antarktika Ulusal Araştırma Programı'nı hazırlıyor. Antarktika'da söz sahibi olmak için üç kere sefer düzenlemek var. Birincisini düzenledik, 2 sefer  daha düzenleyeceğiz. İkinci seferimizi inşallah Kasım ayından sonra orada yaz  mevsimi olduğu için Aralık ayı gibi düzenleyeceğiz. Ulusal programımızı  hazırlayacağız" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Antarktika Anlaşması'nın imzalandığını da hatırlatan Özlü, "Türkiye, Antarktika'da söz sahibi olan 29 ülke arasında olacak" dedi.

Bir gazetecinin yerli otomobille ilgili sorusuna ise Özlü, "İnşallah bu ay içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanacağız. Bir  açıklamamız olacak" cevabını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...