Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Şubat 2016 12:36

Bakan Soylu sloganlar nedeniyle salonu terk etti

Çalışma ve Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, atılan hakaretamiz sloganlar nedeniyle DİSK 15. Olağan Genel Kurulu toplantısını terk etti.

Bakan Soylu sloganlar nedeniyle salonu terk etti
süleyman soylu

DİSK Olağan Genel Kurulu bugün Pendik’de bulunan bir otelde başladı. Toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş katıldı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Bakan Soylu’yu kapıda karşıladı. Daha sonra salonda toplantıya geçildi. Bu sırada salonda bulunan katılımcılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine slogan atmaya başladı.Sloganlar dinmeyince Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu salonu terk etti.
"KATİL ORADA OTURUYOR"
Bakan Soylu, çıkışta basın mensuplarına açıklama yaparak, "Bir ülkenin Cumhurbaşkanına ’hırsız’ diyeceksiniz, ’katil’ diyeceksiniz ondan sonra da orada duracaksınız. Katil orada oturuyor. Sonra katil Cumhurbaşkanı oluyor. Yani Türkiye’de insanları birbirine sokan ve düşüren insan orada, siz ülkenin cumhurbaşkanına katil diyeceksiniz. Kabul edilebilir değildi. O salonda durmanın bir anlamı yok. Biz oraya iş barışı için geldik. Biz oraya önümüzdeki dönem Türkiye’nin atacağı adımları bir şekilde paylaşmaya geldik. Bir işçi sendikasının olağan genel kurulu için geldik. Böyle bir tavırla karşılanmak çok doğru değildir. Şahsıma olsa ben bunu kabul ederim. Elbette söylenebilir. Ama ülkemizin cumhurbaşkanına yüzde 52 oy almış bir cumhurbaşkanına, oradaki sloganın birisi ’hesap verecekseniz’. Biz 1 Kasım’da hesabımızı verdik millete. Yüzde 49,5 oy aldık. Çalışma hayatını ideolojiye karıştırmak son derece yanlış. Şahsıma söylense elbetteki kabul edebilirim. Ama ülkemizin Cumhurbaşkanı’na ’katil ve hırsız’ diye slogan atılmasını kabul etmem mümkün değildir" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu otelden ayrıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...