Tgrt Haber
28 May 2015 14:47

Bakan yıldız'dan Kılıçdaroğlu'na sandık yanıtı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'elektrikler kesilirse sandıklara oturun' çağrısına esprili bir cevap vererek, 'Sandıklar eskisi gibi tahtadan değil. Bildiğim kadarıyla 70 kilonun üstünü tartmıyor' dedi.

Bakan yıldız'dan Kılıçdaroğlu'na sandık yanıtı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, taner yıldız

Seçim çalışmaları için Kayseri'ye gelen Bakan Yıldız, serbest bölgede bir fabrikayı ziyaret etti. Gazetecilerin, Kılıçdaroğlu'nin açıklamalarını hatırlatması üzerine Yıldız, "Anketleri ellerine aldıkça yani ümitsizliklerini görüyorum. Ondan dolayı yorum yapmayayım ama bu bir kanun işi, mevzuat işi. Herkes istediği her yere oturamaz Türkiye'de. Seçimin genel hükümleri ve seçmen kütükleriyle ilgili düzenlenen kanunun ilgili maddesinde, sandığın döküm ve sayımı ile ilgili konularda dahi düzenleme getirilmiş. Bırakın üzerine oturmayı yerini değiştirmezsin. Herkes her istediği yeri oturamaz. Bu konularda daha sorumlu davranmamız, devlet adamlığına yakışır üslup takınmamız lazım.
Ayrıca baktırdım, sandıklar ahşap zannediliyor, şeffaf ve plastik. 70 kilonun üzerinde kırılma tehlikesi var. Kırılırsa 2 ila 5 ay hapis cezası var. Ben tavsiye etmiyorum. Yaklaşık 177 bin sandık içerisinde ne sandığa oturmanızı gerektirecek ne sandığın arkasına sığınmanızı gerektirecek herhangi bir işlem inşallah olmayacaktır. Elektrikle alakalı herhangi bir sıkıntı inşallah yaşanmayacaktır. Yüksek Seçim Kurulu'nun bu manada yaptığı düzenlemeler kanuni yaptırımları da taşıyor. O yüzden devlet malına zarar vermek bunlar zimmetlidir sandıklar. Sakın ola bu sandıkların üzerine oturmayın arkadaşlar sandıklara herhangi bir şey yapmayın. Hangi kiloda olursanız olun kırılma tehlikesi var. Ben tavsiye etmiyorum" dedi.
Yıldız, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yarın Kayseri'ye gelişiyle ilgili de, "Yarın inşallah ihtişamlı bir miting düzenleyeceğiz. Hemşehrilerimiz, Türkiye'nin istikrarına olan borcunu ödemiş olacak. Vatandaşlarımızı 18.00'de mitinge bekliyoruz" dedi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...