Tgrt Haber
23 Nisan 2015 17:02

Bakan Zeybekci'den 23 Nisan mesajı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Bakan Zeybekci'den 23 Nisan mesajı
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci

Bakan Zeybekci yayımladığı mesajda, “23 Nisan egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun ilk tohumlarının atıldığı gündür. Milletçe büyük bir sevinç ve coşku ile kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. yılını kutluyorum" dedi. 
"23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılması ile milletin birlik ve beraberliğinin tesisinde büyük merhale yaşanmış, Gazi Mustafa Kemal liderliğinde ve TBMM önderliğinde istiklal savaşı kazanılmış ve Cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır" diyen Bakan Zeybekci şöyle devam etti:
"Kurtuluş Savaşımızın yürütüldüğü bir ortamda bütün olumsuzluklara rağmen açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olacağının en somut göstergesi olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü olan 23 Nisan’ın çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli egemenliğin geleceğinin bugünün küçükleri olan çocuklara emanet etmiştir. Milletçe büyük coşku ve sevinç ile kutladığımız 23 Nisan nasıl ki bugüne gelmişse, geleceğe de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözünde dile getirdiği gibi bugünün küçükleri, yarının büyükleri olan çocuklarımızla ilelebet yaşayacaktır. 23 Nisan dünyanın tek çocuk bayramıdır. Bugünün Türkiye’sinde çocuk olanlar yarının Türkiye’sinde bakan, başbakan, cumhurbaşkanı, vali, hakim, çiftçi, esnaf, öğretmen olacak, Türkiye’yi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaştıracaklar, Türkiye’nin dünyada daha fazla söz sahibi olmalarını sağlayacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum. Yaşasın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı.”  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...