Tgrt Haber
16 Nisan 2017 21:45

Bakandan CHP’ye ’yenilen pehlivan’ benzetmesi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CHP'nin referandum sonuçlarına itiraz edeceklerine ilişkin, "Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Onlar şu veya bu şekilde itiraz edebilirler ama önemli olan sandıktan çıkan netice. Vatandaş gereğini sandıkta söylemiştir" dedi.

Bakandan CHP’ye ’yenilen pehlivan’ benzetmesi
bülent tüfenkci,

Malatyalıların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yine sahip çıktığını kaydeden Tüfenkci, "Seçim çok güzel bir atmosferde gerçekleşti ve Malatyalı hemşehrilerimiz her seçimde olduğu gibi bu seçimde de çok ciddi bir destek verdi ve 1 Kasım'a göre oylarını artırdı. Ben bu noktada da oy veren, vermeyen bütün Malatyalılara teşekkür ediyorum. Türkiye'de belki akbaşı bir seçim yaşadık ama Malatya'da seçimi açık ara kazandık. Bizim karşımızda CHP'sinden Saadet Partisine, HDP'sine ve terör örgütlerine kadar birçok kesim vardı ama buna rağmen Malatya'da ‘hayır' cephesi yüzde 30'u geçmedi. Bu Malatya teşkilatımızın bir başarısıdır. Malatyalılar bu duruşla güçlü Türkiye idealine destek verdiler" ifadelerini kullandı.

"TAŞKINLIĞA MAHAL VERMEDEN KUTLAMA YAPILMALI"

Tüfenkci, seçim sonuçlarını kutlayacak olan vatandaşlara da seslenerek, "Ben buradan seçim sonuçlarını kutlayacak kardeşlerimin taşkınlığa mahal vermeden ve bu zaferi demokrasi şölenine çevirerek kutlama yapmalarını istiyorum. Ben vatandaşlarımızın AK Parti seçmenine yakışır bir olgunlukta kutlama yapacağına inanıyorum. Çünkü herhangi bir taşkınlık bu demokrasi şölenine gölge düşürebilir" dedi.

"VATANDAŞ GEREĞİNİ SANDIKTA SÖYLEDİ"

CHP'li vekillerin seçim sonuçlarına itiraz edecek olmaları ilgili de konuşan Tüfenkci, "Yenilen pehlivan güreşe doymazmış, onlar şu veya bu şekilde itiraz edebilirler ama önemli olan sandıktan çıkan netice. Vatandaş gereğini sandıkta söylemiştir. İtirazla sandıkların değişeceğini zannetmiyorum çünkü karmaşık bir seçim değil, dolayısıyla itirazların çok büyük bir önemi yok" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...