Tgrt Haber
06 Şubat 2017 15:31

Bakanlar Kurulu'ndan indirim müjdesi

Bakanlar Kurulu sonrası hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu.

Bakanlar Kurulu'ndan indirim müjdesi
numan kurtulmuş,

Yeni bir teknoloji yönetim modeline ihityaç var. Bilim, Sanayi İcra kuruluna dönüştürülmesi, yeni bir yapı kurularak üniversitelerin daha etkin bir şekilde arge çalışmalarına sokulması, özel sektörün bu işi yükleneceği bir ortam hazırlanmaktadır. Üniversite ve TÜBİTAK'ın yapısının üzerinde durulmuştur. Küresel rekabette en önemli alanlardan birisi buduÖnümüdeki dönemde Türkiye  istediği hedeflere ulaşacaktır.

Vergilerle ilgili düzenlemeler de gündeme gelmiştir. Eksiksiz ve zamanında vergi ödeyen vatandaşlarımıza yüzde 5 indirim uygulanması Bakanlar Kurulu'nda  öngörülmüştür. 

Yabancılara konut satışında yeni teşvikler var.

SORU&CEVAP

*Varlık Fonu'na devirler

Kamu kuruluşlarının etkin yönetilmesiyle ilgili bir niyet söz konusudur. . Devletin elinde kuvvetli bir kaynak oluşturulması savunulmaktadır. Ekonomik salvolara karşı daha dinamik bir yapıya kavuşması öngörülmektedir.

*Anayasa referandumu

Türkiye Suriye olmadıysa bunun nedeni sandıktır. Herkes neden evet dediğini neden hayır dediğini ortaya koyacaktır. Sandık Türkiye demokrasisinin gücüdür. Açık ve şeffaf bir yapıdır. Sloganımız 'Yeni Türkiye için evet' 

 *Astana zirvesi

6 yıldır devam eden bu iç savaş sonrasında ilk sefer muhaliflerle rejim unsurlarının bir araya gelmesidir. Astana başarılı bir şekilde sona ermiştir. Astana süreci Cenevre sürecinin alternatifi değildir. Biz Türkiye olarak Cenevre sürecine destek veriyoruz. Nerede olduğu fark etmez, bir an evvel barış görüşmelerinin tamamlanmasıdır. Türkiye diplomatik gücünü ortaya koyuyor. 

*Almanya İncirlik

 Koalisyon güçleri istediğimiz desteği vermediklerini bir defa ifade etmek isterim. Sahada Türkiye pratik olarak silahlı mücadele veren tek ülke. Hem DEAŞ'a karşı, hem de PKK/PYD unsurlarının Türkiye'ye zarar verecek unsurlarının önüne geçmeye çalışıyoruz. Bizim beklediğimiz Türkiye'nin bilgilendirilmesidir. Dostluk, müttefiklik bunu gerektirir. Son dönemde olumlu gelişmeler vardır. 

*DEAŞ operasyonu

Terör örgütlerinin çökertilmesi beka sorunudur. Tüm terör örgütlerine diz çöktüreceğiz.DEAŞ üzerinden çok sayıda tehdit geliyor. İstihbarat servisi hepsini detaylı olarak değerlendiriyor, tedbirler alınıyor.

*Ahmet Türk'ün sözleri

Biz onlara terör örgütüyle aranıza mesafe koyun demiştik. Geç kalmış bir açıklama. Bu sözler daha yüksek bir sesle dile getirilmeli. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...