Tgrt Haber
20 Haziran 2015 22:57

Başbakan, Birlik Vakfı iftarında konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Birlik Vakfı iftarında açıklamalarda bulundu.

Başbakan, Birlik Vakfı iftarında konuştu
başbakan, ahmet davutoğlu, Birlik Vakfı iftarı,

Başbakan Davutoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Dün BM Yüksek Komiseri, ''Dünya Mülteciler Günü'nü Türkiye'de kutlamak istedim çünkü şuan dünyada en fazla mülteci barından en şevkatli ülke Türkiye Cumhuriyeti'dir'' dedi. Sadece Suriye'den gelen mülteciler bağlamında değil, şu anda ülkesinde, topraklarında en fazla mülteci bulunduran devlet Türkiye Cumhuriyeti'dir. Biz birinci olmak istemezdik. Dünyada hiç kimse toprağından kopsun istemezdik. Ama eğer birileri, bir zalim güruhu onları yuvalarından, topraklarından koparmışsa, onlar sığınacak bir yer aradıklarında bu aziz Anadolu topraklarını seçmişlerse, işte ramazan gününün hürmetine, bereketine, bütün milletim adına bir kez daha diyorum ki bu Anadolu toprakları onlara da kucak açar, onları da bağrına basar, onlara da şefkatini gösterir.

''KİM NE YAPARSA YAPSIN KERVAN YOLA ÇIKMIŞTIR''

Bu coğrafyada kimin ayağına diken batsa dönüp bize bakıyor. işte bu ağır sorumluluğu taşıyoruz. Bir olmanın, iri olmanın, diri olmanın tam zamanıdır. Allah bizi ensar bilincinden hiç bir zaman ayırmasın.

Filistin'de Pakistan'da deprem olduğunda giden ilk yardım uçağı bizim uçağımızdı. Kim ne yaparsa yapsın kervan yola çıkmıştır. Biz yolumuza devam edeceğiz.

Hiç unutamayacağım bir olay. Bir Somalili şöyle demişti, ''Ümidimizi kaybettiğimiz bir Ramazan günü, çocuklarımızın susuzluktan öldüğü bir Ramazan günü gökte ilk defa bir uçak belirdi. O da ay yıldızlı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı uçağıydı''

Oraya gittiğimiz günü şimdi ki gibi hatırlıyorum. Mogadişu'ya 20'yıl sonra ilk inen uçak bizim uçağımızdı.

Biz nefes alıp verdikçe onların dönüp bakağı bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...