Tgrt Haber
24 May 2015 17:57

Başbakan Davutoğlu 'Cumhuriyet'in hakkını veremezler'

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti'nin İzmir mitinginde yüz binlerce vatandaşa seslendi.

Başbakan Davutoğlu 'Cumhuriyet'in hakkını veremezler'
başbakan davutoğlu, izmir,

Başbakan Davutoğlu konuşmasının başında şunları söyledi: 'Buradan bütün İzmirlilere söz veriyorum. İzmir'deki Başbakanlık ofisi gece gündüz İzmirlilerin emrinde olacak. Başbakanlığın bütün birimleri burada temsil edilerek bir hizmet bürokrasi bir hizmet alanı oluşacak.' AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Gündoğdu Meydanı'ndaki mitingindeki konuşmasına, "ufuk şehir" olarak nitelendirdiği İzmir'i selamlayarak başladı. İzmir'e her türlü hizmeti getirdiklerini ve buna da devam edeceklerini belirten Davutoğlu, bugün Konak Tüneli'nin de açılacağını söyledi. Başbakan Davutoğlu, tünele ilişkin teknik bilgi vererek, kentin kendileri için anlamının ayrı olduğunu kaydetti.

Meydanlarda cumhuriyetçilik, milliyetçilik, özgürlük üzerine konuşanlara ders vereceklerini dile getiren Başbakan Davutoğlu, alandakilere "Ders vermeye hazır mısınız" diye sordu.

Kalabalıktan "Evet" karşılığının alan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Ders bir, cumhuriyetçilik, Türkiye Cumhuriyeti devleti, bütün bir milletin yekvücut olarak verdiği istiklal mücadelesi sonunda kurulmuştur, hiç kimseye ait değildir, bütün bir millete aittir. Hiçbir elitin, zümrenin, seçkinci grubun değil, 78 milyonun aziz ve kudretli bir devletidir. Bu devlet, Selçuklu ve Osmanlı mirası üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti 2002'de ne haldeydi? Gazi Mustafa Kemal cumhuriyeti kurduğunda gençliğe hitaben demişti ki 'Cumhuriyeti biz kurduk siz yükselteceksiniz'. Şimdi Allah aşkına bütün İzmirlilere ve onların şahsında bütün milletime soruyorum, cumhuriyetin itibarını kim kazandırdı?"

Alandakilerin, "Başbakan Ahmet Davutoğlu" sloganları üzerine Başbakan Davutoğlu, "Siz 7 Haziran’da kararı vermişsiniz. Bir destan yazıyor muyuz, cumhuriyeti yükselten kadrolara destek verecek miyiz, Türkiye Cumhuriyeti devletini küresel bir güç yapacak mıyız, İzmir ile İstanbul’u bağlayacak mıyız, İzmir’i Çanakkale üzerinden Avrupa’ya dünyanın en geniş açılı köprüyle bağlayacak mıyız? Selam olsun İzmir’den Rumeli’ye, Evlad-ı Fatihan'a" dedi.

AK Parti iktidarının projelerini anlatmayı sürdüren Davutoğlu, şöyle konuştu:

"İzmir’den Ankara’ya hızlı tren yapıyoruz. Hani Ankara’dan çıkan Gazi Mustafa Kemal’in Kocatepe’den istiklal ordularıyla yürüdüğü İzmir’den geriye Ankara’ya 3,5 saatte gidecek hızlı tren yapıyoruz. Vatan bize emanet, sandık kime emanet, İzmir’de 'artık buralar milli iradenin kalesidir' diyecek miyiz, İzmir’de AK Parti’yi zirveye taşıyacak mıyız, cumhuriyeti yücelten kadroları birinci parti yapacak mıyız, 7 Haziran’da cumhuriyetin sadece lafını edenlere bir ders verecek miyiz, milliyetçiliğin lafını edip milleti namerde muhtaç edenlere ders verecek miyiz? İzmir istiklal ister, İzmir istikbal ister, İzmir itibar ve onur ister. Al bayrağa itibarı ve onuru kim kazandırdı, kendi helikopterini, uçağını kim yaptı, kendi ülkesinin dış borçlarını kim ödedi, dünyaya bu al bayrağı kim taşıdı? Onlar konuşur AK Parti yapar."

Kılıçdaroğlu'nun, coğrafyayı yeni yeni öğrendiğini dile getiren Davutoğlu, "Diyor ki; 'Tebriz ile Şanghay, Türkiye üzerinden birleşecek.' Mübarek, Tebriz ile Şanghay Türkiye’nin doğusunda zaten. Bizi Afro - Avrasya dediğimiz, Afrika’ya açıldığımız için Türkiye’yi Balkanlar’a Orta Doğu'ya bağladığımız için Sayın Cumhurbaşkanımızı da beni de 'Yeni Osmanlıcı' diye dünyaya şikayet ettiler, şimdi bu projeyi çalıyorlar. Biz Selçuklu'nun torunlarıyız, Osmanlı'nın varisleriyiz, Cumhuriyet'in çocuklarıyız. Selçuklu'yu, Osmanlı'yı farklı bir tarih gibi görenler cumhuriyetin hakkını veremezler. Çaka Bey'i unutanlar Gazi Mustafa Kemal'in hakkını veremezler. Osmanlı'nın Akdeniz'i Türk gölü yapan asrını unutanlar, Türkiye'yi geleceğe taşıyamazlar" ifadelerini kullandı.

Sözleri, tekbir sesleriyle kesilen Davutoğlu, "Allah bu tekbirleri, bu semalardan hiç eksik etmesin. Hasan Tahsin bu tekbirler için ilk kurşunu sıkmıştı. Kuvayımilliye Milliye, Çakıcı Mehmet Efe, bu tekbirler için ayağa kalkmıştı. Şimdi Diyanete meydan okuyorlar. Bu milletin tarihine meydan okuyanlar bilsinler ki, bu semalarda, bu tekbirler her yerde olacak" diye konuştu.

Davutoğlu, milletçilik kavramında olduğu gibi muhalefet partilerinin cumhuriyetçilikte de AK Parti'nin gerisinde kaldığını bildirdi.

Cumhuriyetçi olmak için önce cumhura saygı gösterip, cumhurla buluşulması gerektiğine işaret eden Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bakın işte burası er meydanı. Burası Konak Meydanı, er meydanı, er... Şimdi soruyorum, cumhuriyetçi olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu'na, madem cumhuriyetçisin, CHP'nin geçen dönem 33 ilde milletvekili yoktu 33 ilde. MHP'nin o da milliyetçi güya, 45 ilde milletvekili yok ama AK Parti'nin 79 ilde milletvekili var, 2'sinde yoktu, onlarda da olacak inşallah. Cumhuriyetçi olmak için milletle buluşmak lazım. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin her yerinde böyle miting yapabildi mi? Bahçeli, Türkiye'nin üçte birine, neredeyse yarısına gidebildi mi? Demirtaş, dün buradaydı, bu bayrağı burada dalgalandırdı mı? Peki Türkiye'nin her yerinde, Hakkari'de de Edirne'de de cumhurla al bayrağı dalgalandıran kim? Milli birliği savunan, 78 milyona hitap eden kim? Türkü ile Kürdü ile Sünnisi ile Alevisi ile Romanı ile Çerkezi ile Evlad-ı Fatihanı ile Evlad-ı Şamili ile hep beraber al bayrağı sahip çıkan kim? Neden çünkü bize her yer Türkiye. Onun için gelecek hafta Hakkari'de aynen Ordu-Giresun'da denizin üzerindeki havalimanı gibi Hakkari'de de Yüksekova'da havalimanı açacağız. Biz isteriz ki, Türkiye'nin her yerindeki vatandaşlarımız hizmetle tanışsın."

"Cumhuriyetçilik, cumhura hizmet götürmektir"

Cumhuriyetçi olmak için "itibar ve onur", "aidiyet ve bütün cumhuru kuşatma"  ile "cumhura hizmet" etme şartlarını yerine getirmek gerektiğini, bunu yapan tek partinin de AK Parti olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetçilik, cumhura hizmet götürmektir. Sağlık sektöründe biz gelene kadar hastanelerde günlerce sıra bekleniyordu. Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürüydü. Şimdi emeklilere sahip çıktığını iddia ediyor. SSK hastanelerinde beklerken, emekliler kalp krizinden gidiyordu. Günlerce, emekliler maaş sırası bekliyordu. Şimdi emeklilerimizi istismar etmeye çalışıyor. Biz iktidara geldiğimizde en düşük SSK emekli maaşı 257 liraydı, şimdi bin 57 lira, 4 misli. BAĞ-KUR tarım emeklisi 66 liraydı, şimdi 816 lira, 12 misli; ama diyor ki, 'bana bir 4 yıl verin.' Niye biliyor musunuz? Niye daha fazla istemiyor çünkü hazinenin dolduğunu biliyor, bereketlendiğini biliyor. Gelecek çarçur edecek. SSK'yı zarara soktuğu gibi SSK'yı bitirdiği gibi Türkiye Cumhuriyeti Haznesini de bitirecek. İzin verir misiniz? Hesap bilmeyen adama, hazineyi teslim eder misiniz? Ya kendi aday oldu, Kağıthane'ye gidecek 'Kağıttepe' dedi. Sandığa gidecek, oy kullanamadı, yerini bilemedi. Ya, kendi oy pusulasına sahip çıkamayan adamla millet ve ülke temsil edilir mi? Kendisine oy veremeyenin millete hayrı olur mu? Ya, oy veremeyen birisi, Allah aşkına, millete herhangi bir şekilde öncülük yapabilir mi?"

MHP'nin "HDP barajı aşsın", HDP'nin ise "Mersin ve Adana'daki olayları MHP işareti yapanlar yapmış gibi gösteriyorlar, MHP'lier çıksın bunu reddetsin, AK Partililer yaptı desin" dediğini aktaran Başbakan Davutoğlu, "MHP'liler çıktı, pası aldı, göğsünde indirdi ve dedi ki 'doğru biz yapmadık. AK Parti yaptı'. Görüyor musunuz kimin eli kimin cebinde. HDP kışkırtıcılık yapıyor MHP kazanıyor, MHP kışkırtıcılık yapıyor HDP kazanıyor" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de ara dönem başlatmak istiyorlar"

Bu partilerin beraber çalışarak AK Parti'yi durdurmak istediğini dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Gündoğdu Meydanı'ndan hepsine soruyorum. Ben 7 Haziran'da birinci parti olmazsam, seçimi kazanmazsam koltuğu başka arkadaşıma devrederim. Siz yapar mısınız diyorum, 'hayır' diyorlar. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli 'oy kaybedersem belki', HDP Eşbaşkanı 'sorumluluk bende olursa' diyor. Başarının da başarısızlığın da sorumluluğu genel başkana aittir. Ben bunu söylüyorsam sen niye korkuyorsun.

Hesapları ne biliyor musunuz? İktidar hesapları yok. Türkiye'de bir ara dönem başlatmak, yani bütün bu kazanımları kaybedeceğimiz bir dönem. Arkalarında da üç tane paralel, eskiden birdi şimdi üç çıktı. Bir Pensilvanya çetesi; HDP'lilerle Diyarbakır'da arka kapılardan girip buluşuyorlar. Sonra Kılıçdaroğlu gidiyor bu Pensilvanya çetesinin yayın organını ziyaret ediyor. Onlar da gelip Bahçeli'yi ziyaret ediyor. Hep beraber bir dolap çeviriyorlar. Onlar dolap çeviredursun biz milletle buluşuyoruz."

"PKK da HDP'nin paraleli"

Davutoğlu, terör örgütü PKK'nın doğu ve güneydoğudaki seçmenleri AK Parti'ye oy vermemeleri konusunda tehdit ettiğini bildirerek, "HDP'nin bir paraleli var. O da Kandil'deki PKK. O da her gün bir açıklama yapıyor, diyorlar ki vatandaşları tehdit ederek 'AK Parti'ye oy vermeyeceksiniz, HDP'ye o vereceksiniz' hem de elleri silahlı fotoğraflarla. Kürt vatandaşlarımız tehdit ediyorlar. Bu yiğit Türk, Kürt, bütün vatandaşlarımız, Allah aşkına baskıya zulme boyun eğer mi" ifadelerini kullandı.

"Şimdi Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Kudüs, Yahudilerin kutsal mekanıdır diyenlere oy verir misiniz?" diyen Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"İzmir'den biz diyoruz ki, nasıl burada Hasan Tahsin ile İstiklal Harbi yaşanmıştı. Filistin de özgür olana kadar onunlayız, beraberiz, Kudüs'leyiz. İster sağcı, ister solcu, bizim gençliğimizde herkes Filistin'e sahip çıkardı. HDP eski marksist ama unutmuşlar o günleri, İsrail diliyle konuşuyorlar. Bunlara itibar edilir mi? Yine CHP ne diyorsa HDP de onu söylüyor. Diyaneti kapatacağız diyorlar, onlar da 'biz de' diyor."

Davutoğlu, üçüncü bir paralelin, DHKP-C'nin ortaya çıktığını vurgulayarak, "Bu bir terör örgütü, son olarak savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden eli kanlı bir örgüt. Mersin ve Adana'da HDP binalarına saldırı yapıldı. Hepsi AK Parti'yi suçladılar. Biz de bütün çalışmaları yürüttük, görüntülerle kimliği tespit edildi. 2007'de DHKP-C'den tutuklanan bir terörist tespit edildi. Bu tespit edilince HDP'liler dedi ki  'DHKP-C'li değildir onlar yapmaz'. Onun üzerine DHKP-C açıklama yaptı, 'biz bu seçimlerde HDP'yi destekliyoruz'. Bakın bir paralel daha ortaya çıktı. Onlar DHKP-C örgütüne sahip çıkıyor, örgüt de onlara destek veriyor."

"DHKP-C'nin sözcülüğünü yapan, müziğini yapan, korosunu kuran kişi, şu anda CHP’nin Hatay birinci sıra adayı" ifadesini kullanan Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:

"Bu Esed’e övgüler düzen, Suriye'nin iş birlikçisi bir adam. Hatay'ı Suriye'nin parçası olarak gösteren haritaların önünde konserler veriyor. Kuvayımilliye ruhuyla şaha kalkan İzmir, bu tuzakları kuran üç partiye ve iş birlikçisi illegal üç örgüte bir ders verecek misiniz? "

Başbakan Ahmet Davutoğlu mitingin ardından Konak Tünelleri'nin açılışını yaptı, makam otomobilini kullanarak tünelde incelemelerde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...