Tgrt Haber
22 Mart 2014 13:53

Başbakan Erdoğan Hatay'da halka sesledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antakya'da itfaiye önünde AK Parti'nin düzenlediği mitingde konuştu.

Başbakan Erdoğan Hatay'da halka sesledi
Başbakan Erdoğan'ın hatay konuşması,erdoğan hatay'da konuştu,erdoğan hatay'da halka hitap etti,

"Reyhanlı saldırısında bizi derinden yaralayan bir başka boyut var" diyen Başbakan Erdoğan, "Maalesef Türkiye içinden Hatay içinden birilerinin de bu haince, bu alçakça saldırıya katıldıklarını, destek sağladıklarını tespit ettik. İşte bu ihanet bizi derinden yaraladı" dedi.
Erdoğan şöyle konuştu: "Reyhanlı'daki saldırıda Hatay'ın içinden de bazılarının destek sağladıklarını öğrendik, bu bizi çok üzdü. Kendi ülkesine kendi şehrine karşı böyle alçaklığın içine girenler bizi derinden sarstı. CHP ile irtibatlı bazı şahısların bu olayla ilgili olduğunu, hem bu olayla hem de Esed rejimiyle arasına mesafe koyması gerektiğini söyledim. CHP bunları umursamadı. CHP'nin Genel Müdürü, bu zalim Esed ve rejimine, onun şebbialarına, azılı katillerine neden sempati duyduğunu sizler çok iyi biliyorsunuz. Esed'e maalesef destek veren, bu güzel Hatayımızı karıştırmak için elinden gelen çabayı gösteren CHP, aynı tahrik ve provakasyonları başka şehirlerde de yapıyor. İstanbul sokaklarını karıştırmak için elinden geleni yapıyor. Özellikle Hatay, Tunceli milletvekilleri son derece çirkin eylemlerin içinde yer alıyor, polise taş atıyor, hakaret ediyor.
Şu anda CHP yanına MHP, BDP, malum medya, bazı işverenler, işveren örgütleri, şimdi bir de ne çıktı Pensilvanya. Hepsi bir araya geldi. Türkiye'yi karıştıralım, huzuru bozalım, istikrarı bozalım, güven ortamını zedeleyelim, hükümeti yıpratalım. Gerekirse Türkiye karışsın ama biz kazanalım dediler."
Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Şu anda Cumhurbaşkanıyla ilgili açıklama yapmıyorlar. Niye, 'şimdi zaten Başbakan ile uğraşıyorum bir de onunla niye uğraşayım' diye düşünüyorlar. Ama şu anda verileri depolamışlar. Vakti saati gelirse onu da açıklayacaklar. Başbakanla ilgili de şu anda açıklayabildikleri kadar açıklıyorlar ama benim abdestimden şüphem yok ki namazımdan şüphem olsun. Bunlar montajcı, bunlar dublajcı, bunlar sahtekar, bunlar haşhaşi, çete, çete, örgüt. Bunların terör örgütünden hiçbir farkı yok."
Başbakan Erdoğan, "Kendi nefsini bilmeyen kişi alim olmaz. En yakın arkadaşının bu Pensilvanya'daki zat hakkında söylediklerini dinlediniz, değil mi? 'Yanına gittiğimizde bizimle ilgili şeyler konuşuyordu. Çok enteresan. Bunu keramet zannediyorduk. Meğer telefonlarımızı dinliyormuş.' Ya insanların özel hayatlarını dinleyenlerden alim olur mu?" dedi.
Erdoğan, "Bundan sonra bizden bunlara su yok, su. Bunların yayın organlarını sakın ha satın almayın, yandaşlarının yayın organlarını, asla satın almayın. Bunlara dersi böyle vermek lazım" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, "Geçenlerde 'uzun adam'a sesleniyor, 'o uzun çok hainlik yaptı' diyor. Uzun hainlik yapmış... Ben bu milletime ihanet içinde olmadım hamdolsun. Sadece hizmetinde bulundum. Ama sen dürüstsen, eğer samimiysen, niçin bu ülkeden 1999'da herhangi bir suçun yoktu madem buradan kaçıp da Pensilvanya'ya gittin? Niye kaçtın, neden? Demek bir su kaçığı var" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...