Tgrt Haber
01 Mart 2014 14:16

Başbakan Erdoğan Kırklareli'de halka seslendi

Erdoğan, 'Bunların inine gireceğiz, çıkaracağız oralardan. Ulusal güvenliğimizi tehdit edenlere karşı koruma görevimiz var' dedi.

Başbakan Erdoğan Kırklareli'de halka seslendi
erdoğan kırklareli'de halka hitap etti, erdoğan halka seslendi, erdoğan mitinte konuştu Erdoğan'dan paralel devlet açıklaması,

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap etti. Türkiye'de 91 yıllık Cumhuriyet tarihinin "en çirkin darbe girişimi ve en büyük ihanetinin" yaşandığını kaydeden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "İşte geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı. Sadece bir dava dosyasında 3 bine yakın insanı dinlediler. Kendileri hariç, herkesi dinlemişler. Daha önce açıklamıştım ya; bunların inine gireceğiz, inine ve bunları çıkaracağız oralardan. Çıkaracağız. Çünkü bu ülkenin ulusal güvenliğini tehdit edenlere karşı bizim koruma görevimiz var.
Siz bize böyle bir görev verdiniz millet olarak. Bu görevi yerine getireceğiz. Böyle bir ihanet, böyle bir alçaklık olabilir mi? Türkiye'nin son derece mahrem, son derece gizli, stratejik görüşmelerini dinlemiş ve bunları da birilerine servis etmişler. Ben buradan milletime açık açık şunu söylüyorum: Yargı içinde bu paralel örgüt, kendi mensuplarıyla bir yapı oluşturmuş. Emniyet içinde aynı şekilde bir yapı oluşturmuş. Örgütlü biçimde, planlı biçimde yargıyı ve Emniyeti töhmet altında bırakacak işler yaptılar.
Tabi temiz yargı mensuplarımız var, temiz Emniyet mensuplarımız var. Onların bu yaptıklarından onlar da yaralandılar, yara alıyorlar ama inşallah bunu temize çıkaracağız. Kardeşlerim, o ak sütü lekeleyenlere bu imkanı vermeyeceğiz. Hala Türkiye'de yargıyı kilitlemeye, iş göremez hale getirmeye adalet dağıtamaz bir konuma çekmeye çalışıyorlar. Ortada çok vahim iddialar varken, çok çirkin eylemler varken şantaj, tehdit, ajanlık, casusluk varken yargı buna sessiz kalıyor, yargı buna tepkisiz kalıyor. İşte CHP ve MHP bu son derece tehlikeli duruma onlar da destek veriyorlar."
CHP ve MHP'nin "paralel örgüt eliyle yapılmak istenen darbeye" omuz verdiklerini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:
"Biz, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun yasasını işte bu paralel yapının baskısından kurtarmak için adalette hem bağımsızlığı hem tarafsızlığı sağlamak için yeniden düzenledik. İnternet yasasını sadece bu dinlemeleri ortadan kaldırabilmek için düzenledik, yaptık ama bu CHP, paralel yapının hakim ve savcılarına kol kanat geriyor. Onları korumak, kollamak adına daha yasa Cumhurbaşkanımıza gitmeden Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor. Şimdi yasa onaylandı. İkinci kez Anayasa Mahkemesine gittiler. CHP'nin bugüne kadar yaptığı tek somut iş, çıkardığımız kanunları Anayasa Mahkemesine götürmek. Kardeşlerim, inanın; şu Meclis'in halini bir görseniz, dersiniz ki biz bunları nasıl seçtik? Niye? Meclis'e girip çalışmazlar." "Şunu bilmenizi istiyorum kardeşlerim; bu darbe girişimi benim şahsıma değil, AK Parti'ye değil, Hükümete değil Türkiye'ye yöneliktir. Bu darbe girişimi, bu ihanet girişimi, doğrudan doğruya milletimi hedef almaktadır, sizleri hedef almaktadır" diyen Erdoğan, çocukların ve gençlerin geleceğinin karartılmaya çalışıldığını ifade etti. Erdoğan, "AK Parti'nin değil siyasetin önünü, milli iradenin önünü kesmeye çalışıyorlar. Hükümeti değil aslında yeniden büyük Türkiye'nin önünü kesmeye çalışıyorlar. Sizin huzurunuzu, sizin istiklalinizi, sizin istikbalinizi karartmaya çalışıyorlar. Bizden ziyade millete darbe yapmaya çalışıyorlar ama başaramayacaklar." dedi.
Erdoğan şöyle konuştu: "1995'te Savaş Ay, Pensilvanya'daki zatla o zaman Türkiye'deyken röportaj yapıyor. O zat ne diyor biliyor musunuz; 'Cebrail bile gelse, Türkiye bir parti kursa, onun partisini bile desteklemem' diyor. Neden ? Siyayetten uzakmış, siyasetle ilgisi yokmuş. Sonra da maalesef bu saygıdan uzak ifadeyi, 40 dereden 40 türlü su getirerek tevil etmeye çalıştılar.
Türkiye'ye bahar geldi bahar. Ama dikkat edin, birileri bu durumdan çok rahatsız. Silah ticareti yapanlar, bundan çok rahatsız. Kan ticareti yapan vampirler, bundan çok rahatsız. Gençlerin kanıyla annelerin gözyaşıyla beslenen vicdansızlar bundan çok rahatsız. Türkiye'nin bu sorunu çözüm yoluna koymasından, çözüme doğru ilerlemesinden, büyümesinden, kalkınmasından birileri çok rahatsız. Unutmayın, meyve veren ağaç taşlanır. Terör meselesini çözüm yoluna koyduğumuz için bize saldırıyorlar. Kardeşliği yücelttiğimiz için bize saldırıyorlar. Çünkü biz 'Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız' dedik. Bundan rahatsız oluyorlar.
Erdoğan, CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı müracaatların reddedilmesine ilişkin, "Bunların işi gücü Anayasa Mahkemesine gitmek. Hemen yaz bir kağıt, gönder oraya. Ondan sonra git Anayasa Mahkemesi'nin önüne orada bir iki açıklama yap. Zannediyorlar ki, bu iş biter. Bitmez. Bu iş millette biter. Şurada 29 gün var. 29 gün sonra boyunun posunun ölçüsünü alacaksın" dedi. Erdoğan, "Ben merak ediyorum. Bu CHP'nin genel müdürü, Marmaray'dan acaba geçti mi ? Acaba geçerse hangi yüzle geçecek ? Çünkü bunlar buna da karşıydılar. Şimdi üçüncü köprüye de karşılar" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...